VII WWP - Panel degustacyjny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    #46
    Ja tak sobie myślę, że jak już wiemy co się będzie działo w przyszłym roku, to myślę że prezes Kopyr odpowiednio zarządzi i panel się odbędzie P.S. Piwka też miałem przygotowane żeby nie było, ale jakieś laski mi wychlały
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
      Ja tak sobie myślę, że jak już wiemy co się będzie działo w przyszłym roku, to myślę że prezes Kopyr odpowiednio zarządzi i panel się odbędzie P.S. Piwka też miałem przygotowane żeby nie było, ale jakieś laski mi wychlały
      Marusia już zapowiedziała, że w przyszłym roku WWP zaczną się wcześniej i wtedy będzie czas na panel.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 2007.05
        • 1501

        #48
        i tego się trzymajmy
        Save water, drink beer ...

        http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
          Marusia już zapowiedziała, że w przyszłym roku WWP zaczną się wcześniej i wtedy będzie czas na panel.
          O Jezu, to o której szkolenie? O 7.00?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • przemo70
            † 1970-2019 Piwosz w Raju
            • 2007.05
            • 1501

            #50
            O 7 za późno, proponuję 4.30 żeby zdążyć
            Save water, drink beer ...

            http://www.parowozy.com.pl/
            http://www.kamery.wolsztyn.pl/
            https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
              Marusia już zapowiedziała, że w przyszłym roku WWP zaczną się wcześniej i wtedy będzie czas na panel.
              To raz - mejbi a dwa - na pewno będą głośniki nie tylko w jednej sali - w tym roku zdzierałam bezproduktywnie gardło, a poza salą "scenową" i najbliższymi centymetrami słychać mnie nie było Stąd i o panelu, jak i o kilku innych sprawach niewiele kto słyszał.

              P.S. A ja nawet nie wiem, czy w końcu wzięłam Szkółkowego Milk Stouta na panel, bo i tak zostało wszystko rozlane do degustacji publicznej
              Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2010-05-13, 22:40.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • wogosz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.12
                • 1007

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                bo i tak zostało wszystko rozlane do degustacji publicznej
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Przemo
                P.S. Piwka też miałem przygotowane żeby nie było, ale jakieś laski mi wychlały
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fido
                Wszak jakoś te dwa kegi do maleńkich kubeczków rozlałem
                W ogóle odniosłem wrażenie, że w tym Wrocławiu to ludzie chyba nigdy dobrego piwa nie pili. Przez ponad cztery godziny laliśmy piwo bez przerwy i stale była kolejka. Niektórzy nawet sami się obsługiwali z butelek stojących na stoliku. Wygląda na to, że mamy jeszcze dużo do zrobienia w kwestii edukacji konsumentów piwa. Proponuję hasło: Piwo pod strzechy! (szczególnie Wrocławia)

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #53
                  Za darmo było więc się pchali.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                    Za darmo było więc się pchali.
                    Nie da się ukryć - coś w tym jest Ale komentarze potem były bardzo fajne - podsłuchiwałam przy kiblu:

                    "Stary, tam na górze to pikuś, tutaj na dole jakie zaje... piwa leją!"

                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Seta
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 6964

                      #55
                      Do męskiego chodziłaś?

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #56
                        Nie, za duża kolejka była
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                          Nie, za duża kolejka była
                          Męska zajęta, wchodzę do pierwszej wolnej.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          • bastion
                            Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
                            bastion
                            Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
                            Centrum...
                            2025-02-02, 20:53
                          • bastion
                            Ukraina, Kijów, Ul. Hetmana Vadima 6, Brovarnia Cosmopolite.
                            bastion
                            Wielkie przeszklone gmachy świadczą niechybnie, że miejsce przeznaczone jest dla celów biznesowo - handlowych. W takim otoczeniu, mieści się browar restauracyjny Cosmopolite. Generalnie nazwa tego kombinatu brzmi: Mercure Kyiv Congress Hall. Moloch z wielkim centrum handlowym.
                            Nie powiem,...
                            2021-07-26, 20:48
                          • Grbuy
                            Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                            Grbuy
                            Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                            2023-11-30, 20:57
                          • heckler
                            Co zrobić z puszkami?
                            heckler
                            Po wypiciu piw z jedynego, czeskiego minibrowaru rozlewającego piwa do puszek mam dylemat co z nimi zrobić . Do kosza, czy może ktoś ze zbieraczy reflektuje na takowe ,skarby,?
                            Praktycznie wszystkie wzory posiadam podwójnie....
                            2019-10-14, 08:22
                          • kopyr
                            VI WWP 2009 - Panel degustacyjny
                            kopyr
                            Tę część programu proponuję dla w miarę doświadczonych piwowarów. Można zrobić kryterium minimalnej ilości warek, choć nie wiem czy jest taka konieczność. Jeśli będzie bardzo dużo zgłoszeń, to może będzie trzeba takie kryterium zastosować. Warto, żeby w tym panelu wzięli udział...
                            2008-10-14, 17:25
                          • Loading...
                          • Koniec listy.
                          Przetwarzanie...