Kanclerz - można wysłać flaszki konkursowe na Twój adres czy ten podany w regulaminie? Zmieniły mi się plany wakacyjne a uwarzyłem coś specjalnie na ten konkurs. Chciałbym też poprosić o porady, co do wysyłki flaszek pocztą - jak to zrobić? Mam jeden gat. piwa we flaszkach po grolschu (0,46 l) - czy komisja je odrzuci, bo nie mają 0,5 l?
2010.08.13 - Parpary, IV Pomorski Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hubertus Wyświetlenie odpowiedziKanclerz - można wysłać flaszki konkursowe na Twój adres czy ten podany w regulaminie? Zmieniły mi się plany wakacyjne a uwarzyłem coś specjalnie na ten konkurs. Chciałbym też poprosić o porady, co do wysyłki flaszek pocztą - jak to zrobić? Mam jeden gat. piwa we flaszkach po grolschu (0,46 l) - czy komisja je odrzuci, bo nie mają 0,5 l?
Wielka Konfraternia Zacnego
Jadła, Napitku i Rękodzieła
Parpary 28a
82-400 Sztum
Ślij spokojnie w tych flaszkach 0,46.
Poczta? Poczta może wszystko. Każda ilość gazet, kawałków styropianu etc jest zdectydowanie na miejscu. Zapewniam, że nikt tutaj nie będzie się śmiał z Twej przesady w tej mierze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kanclerz Wyświetlenie odpowiedziPoczta? Poczta może wszystko. Każda ilość gazet, kawałków styropianu etc jest zdectydowanie na miejscu. Zapewniam, że nikt tutaj nie będzie się śmiał z Twej przesady w tej mierze.Last edited by Hubertus; 2010-07-09, 10:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hubertus Wyświetlenie odpowiedziDzięki za szybką odp. W sprawie wysyłki chodziło mi raczej o to, jaki rodzaj wysyłki wybrać, żeby poczta "uważała" na przesyłkę - jakaś opcja "szkło" czy coś takiego. Po prostu nie wysyłałem jak do tej pory pełnych flaszek pocztą/kurierem i chciałem prosić o podpowiedź.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kanclerz Wyświetlenie odpowiedziUlegnie zmagazynowaniu w mej dojrzewalni. Jakoś nieco ponad 12*C.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziczy przy piwach porter , kożlak (jak to jest w Żywcu) mogą zamiast 2x0,5 być 3x0,033l ?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA co z moim pytaniem ?
Comment
-
-
Ja w opcjach przesylki podalem ze szklo i ostroznie i ze jest plyn odpowiedz i porade od pani w okienku dostalem tylko taka ze plyn w butelkach musi byc na tyle szczelnie zapakowany i zabezpieczony ze w razie rozlania sie nie moze uszkodzic innych przesylek
Comment
-
-
Zainteresowani planujący być osobiście na konkursie 13 sierpnia, a niezmotoryzowani moga skorzystać z opcji podwózki organizatorów z/do Malborka (dworzec PKP). Z uwagi na to, że zgłaszanie piw w dniu konkursu jest max do 10.oo podwody z Malborka będą odjeżdżać w granicach 9.oo, może nieco tylko później.
Kontakt: konkurs@konfraternia.orgLast edited by Kanclerz; 2010-08-03, 18:29.
Comment
-
-
-
Ho, ho - jury surowe było sądząc po punktacji. Albo piwa słabe
Jest gdzieś skład jury podany? Nie mogłam znaleźć.
Comment
-
-
Ocena piw konkursowych
Witaj Marusia
Piwa były oceniane według następujących kryteriów:
Pienistość 0-5pkt
Barwa 0-5pkt
Aromat 0-10pkt
Smak 0-20pkt
Ogólne wrażenie 0-10pkt
Każda z komisji w poszczególnych kategoriach składała się z 5 osób.
Oceny rzeczywiście były dość surowe, szczególnie w kategorii smak. Sędziowie nie wykorzystywali w niej pełnej skali punktowej (0-20pkt). Myślę że sędziowie pozostawiali w rezerwie wysokie oceny dla piw wybitnych, których za dużo nie było.
Skład drużyny sędziowskiej podam jak uzyskam zgodę osób w niej zasiadających na podanie ich danych.Last edited by Saks; 2010-08-16, 20:41.
Comment
-
Comment