VII WWP - Regulamin Konkursu piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #16
    Będzie rzeźnia
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • macas
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2008.02
      • 680

      #17
      Dla komisji
      Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
      Beniamin Franklin

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        Ostateczna lista piw zgłoszonych do KPD przy VII WWP 8 maja 2010

        Kategoria PILS

        1. Aleksandrowicz Janusz (Alex666)
        2. Bareła Robert (piworobi)
        3. Brożyna Arkadiusz
        4. Chrapek Dorota (dori)
        5. Domagalski Jacek (jacer)
        6. Domagalski Przemysław Domagalski Maciej (maaciej6, przemo 70)
        7. Grzeliński Andrzej (Admiro)
        8. Janaczyk Bartek (Brloin)
        9. Jankowski Andrzej Adam (Adanjan)
        10. Kierszniowski Szymon (sziszi)
        11. Kozak Andrzej (brainwreck)
        12. Krysiak Jan (wena)
        13. Kulec Krzysztof (kentaki)
        14. Lewandowski Maciej (macas)
        15. Maciejewski Michał (ion)
        16. Materski Jacek (hasintus)
        17. Olender Artur (artur2)
        18. Piasecki-Wieliczko Wojciech (Woyteck)
        19. Pieciuń Tomasz (piecyk13)
        20. Sikorski Marek (mareks)
        21. Smyk Andrzej (anteks)
        22. Szała Wojciech (wogosz)
        23. Szweda Waldemar (waldi_sz)
        24. Turek Piotr (pioturek)
        25. Wilk Anna
        26. Wypych Piotr coder

        KATEGORIA WITBIER

        1. Aleksandrowicz Janusz (Alex666)
        2. Bareła Robert (piworobi)
        3. Błażewicz Paweł (muzealnik)
        4. Domagalski Jacek (jacer)
        5. Grzęda Bartosz (flood)
        6. Grzeliński Andrzej (Admiro)
        7. Janaczyk Bartek (Brloin)
        8. Jankowski Andrzej Adam (Adanjan)
        9. Juszczak Krzysztof (Josefik)
        10. Kierszniowski Szymon (sziszi)
        11. Kula Krzysztof (KULI)
        12. Lewandowski Maciej (macas)
        13. Materski Jacek (hasintus)
        14. Olender Artur (artur2)
        15. Piasecki-Wieliczko Wojciech (Woyteck)
        16. Piotr Wypych (coder)
        17. Sikorski Marek (mareks)
        18. Szała Jan (ecc81)
        19. Szała Wojciech (wogosz)
        20. Szweda Waldemar (waldi_sz)

        Jednocześnie informuję, że zgodnie z punktem 8 Regulaminu dokonano preeliminacji i do ostatecznej "rozgrywki" zakwalifikowano po 15 piw z każdej kategorii, żeby ułatwić pracę jury
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Jednocześnie informuję, że zgodnie z punktem 8 Regulaminu dokonano preeliminacji i do ostatecznej "rozgrywki" zakwalifikowano po 15 piw z każdej kategorii, żeby ułatwić pracę jury
          Czyli już wiadomo kto?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • sziszi
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.02
            • 37

            #20
            Kiedy można spodziewa się wyników w internecie??

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sziszi Wyświetlenie odpowiedzi
              Kiedy można spodziewa się wyników w internecie??
              Jak się obudzą
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak się obudzą
                No kurde, do środy mamy czekać.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • Seta
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 6964

                  #23
                  Flood gratulacje! (ups )
                  Miałem okazję spróbować łyka Twojego wita - był prawie idealny...
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    No kurde, do środy mamy czekać.
                    ale się po moim wyjeździe impreza rozkręciła
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • flood
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.06
                      • 182

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      Flood gratulacje! (ups )
                      Miałem okazję spróbować łyka Twojego wita - był prawie idealny...

                      uuups....

                      Comment

                      • Browarzyciel
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2005.08
                        • 357

                        #26
                        Konkursowe Witbiery

                        Witam,

                        Zapewne lada chwila będą opublikowane wyniki, sam jestem ciekawy kto zbliżył się najbardziej do wzorca. Korzystając z okazji chciałbym napisać słowo komentarza do ocenianych piw. Generalnie grupa Wit była mocniejsza od Pilsa. W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście. Witbier był całkiem ok, a kilka naprawdę udanych. Jeden mankament, który wielu piwowarów może zapisać sobie na koncie to przesadzona ilość kolendry i skórki cytrynowej. O ile cytrynowy smak jest całkiem przyjemny o tyle kolendra mocno narzucała się swoją obecnością. Oba te smaki mają być wyczuwalne ale nie mogą dominować innych w tym tych, które zawdzięczmy specjalnym szczepom drożdży.

                        Jeżeli miałbym sugerować ilości tych specyfików, to poradziłbym zastosować nie więcej niż: 7-8g kolendry i 8-10 szt. cytryn / 30 litrów piwa. Kolendrę można lekko potraktować moździeżem a cytrynę wycisnąć (sok do zacieru) a skórkę na drobnych oczkach zetrzeć i dozować do gotującej brzeczki (50% w połowie, i 50% 15 min przed końcem).

                        Wszystkim piwowarom gratuluję!

                        Pozdrawiam
                        Raf.
                        BROWARZYCIEL
                        Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                        eventy dla firm

                        Comment

                        • Browarzyciel
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.08
                          • 357

                          #27
                          ... moździerzem ...
                          sorry.
                          R.


                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel Wyświetlenie odpowiedzi
                          Witam,

                          Zapewne lada chwila będą opublikowane wyniki, sam jestem ciekawy kto zbliżył się najbardziej do wzorca. Korzystając z okazji chciałbym napisać słowo komentarza do ocenianych piw. Generalnie grupa Wit była mocniejsza od Pilsa. W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście. Witbier był całkiem ok, a kilka naprawdę udanych. Jeden mankament, który wielu piwowarów może zapisać sobie na koncie to przesadzona ilość kolendry i skórki cytrynowej. O ile cytrynowy smak jest całkiem przyjemny o tyle kolendra mocno narzucała się swoją obecnością. Oba te smaki mają być wyczuwalne ale nie mogą dominować innych w tym tych, które zawdzięczmy specjalnym szczepom drożdży.

                          Jeżeli miałbym sugerować ilości tych specyfików, to poradziłbym zastosować nie więcej niż: 7-8g kolendry i 8-10 szt. cytryn / 30 litrów piwa. Kolendrę można lekko potraktować moździeżem a cytrynę wycisnąć (sok do zacieru) a skórkę na drobnych oczkach zetrzeć i dozować do gotującej brzeczki (50% w połowie, i 50% 15 min przed końcem).

                          Wszystkim piwowarom gratuluję!

                          Pozdrawiam
                          Raf.
                          BROWARZYCIEL
                          Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                          eventy dla firm

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel Wyświetlenie odpowiedzi
                            Witam,
                            W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście.
                            Raf.
                            Myślałem że SO2 ( zapałki ) w pilsach nie jest wadą
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • Browarzyciel
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.08
                              • 357

                              #29
                              Jeżeli jest to pierwszoplanowy zapach, to ...
                              Raf

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Myślałem że SO2 ( zapałki ) w pilsach nie jest wadą
                              BROWARZYCIEL
                              Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                              eventy dla firm

                              Comment

                              • Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

                                #30
                                Witajcie, nasza ekipa dopiero przybyła do siedziby - wyprowadzanie się z Zamku trochę trwało

                                Poniżej szybciutko podaję wyniki, żeby nie trzymać Was w niepewności, a szersza relacja może jutro

                                Kategoria Pils:

                                1 miejsce z wynikiem 119 pkt. - Piotr Turek (pioturek)
                                2 miejsce z wynikiem 107 pkt. - Szymon Kierszniowski (sziszi)
                                3 miejsce z wynikiem 106 pkt. - Jacek Domagalski (jacer)

                                Kategoria Witbier:

                                Dwa piwa uzyskały identyczną ilość punktów, zatem została zrobiona dogrywka - już nie przez jury, które rozjechało się do domów, ale przez degustację zbiorową w trakcie Festiwalu w niedzielę. Udział w głosowaniu brali m.in. Seta, Makaron i jego szkocki kolega, Ark, Fteo, Maggyk, Jackson, ja - wynik był jednogłośny mimo tak dużej ilości degustujących, zatem z czystym sumieniem spokojnie mogę napisać, że:

                                1 miejsce z wynikiem 124 pkt. - Bartosz Grzęda (flood)
                                2 miejsce z wynikiem 124 pkt. - Krzysztof Juszczak (josefik)
                                3 miejsce z wynikiem 109 pkt. - Waldemar Szweda (waldi_sz)


                                W związku z identyczną ilością punktów proponuję podział nagród dodatkowych, które idą za pierwszym miejscem i za Grand Prix - czyli kartę kolorów EBC przyznaję Josefikowi, a talon dla 2 osób do łaźni piwnej Floodowi. No, chyba, że chłopaki chcą razem ten karnet wykorzystać

                                W przypadku odmiennych zapotrzebowań proszę o kontakt na PW

                                Acha - szanowne jury wzięło na siebie w tym roku obie kategorie w trójkę - wyrazy współczucia - a byli to:

                                Maciej Chołdrych (sensor)
                                Rafał Kowalczyk (Browarzyciel)
                                Michał Kopik (Maidenowiec)


                                Kierownikiem zamieszania czyli rozlewającym piwa jurorom był Antoś, któremu niniejszym bardzo dziękuję za poświęcenie swego czasu i pracy. No i wielkie podziękowania dla Macasa, który tak jak w zeszłym roku w wielce profesjonalny sposób przygotował piwa do konkursu wraz z wzorcową dokumentacją.

                                Reszta podziękowań i wiwatów jutro - zdrówko wszystkich uczestników Konkursu i gratulacje dla zwycięzców
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X