Kuba Marczak, vel Enzym, organizuje szkolenie dla piwowarów domowych dot. własnej hodowli drożdży.
Przechowywanie i namnażanie drożdży w warunkach domowych
Szkolenie ma być prowadzone przez doświadczonych mikrobiologów
W trakcie szkolenia:
Po szkoleniu będziesz potrafił(a):
Terminy szkoleń: 21.08.2010 i 18.09.2010 (Soboty)
Miejsce: Poznań
Koszt: 120 zł
Rejestracja i pytania:
Jakub Marczak
email: szkolenie_drozdze[małpa]browar.biz
Przechowywanie i namnażanie drożdży w warunkach domowych
Szkolenie ma być prowadzone przez doświadczonych mikrobiologów
W trakcie szkolenia:
- Wraz z prowadzącym przygotujesz własne podłoża do przechowywania drożdży
- Nauczysz się podstawowych technik niezbędnych w pracy z drożdżami
- Przygotujesz drożdże do warki
- Przekażemy ci niezbędną wiedzę o drożdżach
Po szkoleniu będziesz potrafił(a):
- Stworzyć własną kolekcję drożdży (bez budowania specjalnego laboratorium)
- Zaoszczędzisz pieniądze na ciągłe zakupy nowych drożdży
- Zmniejszać ryzyko niepowodzenia warki
- Namnożyć drożdże do warki
Terminy szkoleń: 21.08.2010 i 18.09.2010 (Soboty)
Miejsce: Poznań
Koszt: 120 zł
Rejestracja i pytania:
Jakub Marczak
email: szkolenie_drozdze[małpa]browar.biz
Comment