Nie często bywam na forum i przeczytałem ten wątek i chyba wystartuje w dwóch kategoriach. W pilsie nie nie jestem mocny więc wybrałem 2 i 3 kategorię najlepiej podoba mi się ta trzecia
VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, Konkurs Piw Domowych - dyskusja
Collapse
X
-
Tak sobie dziś myślałem, że w związku iz Klaus Kling wypuścił drożdże do Breslauer Schöps, można by się pokusić i spróbować odtworzyć te piwa i wciągnąć je za rok na stałe do konkursu. Można by też zaprosić Klinga do jury, zwłaszcza, że jest z pochodzenia wrocławianinem.
Co wy na to wrocławianie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Też już na to wpadłam, więc uważam, że jest to świetny pomysł
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTeż już na to wpadłam, więc uważam, że jest to świetny pomysł
No to jeżeli tobie sie podoba to niech sklepy zciągają drożdżaki i do dzieła. Grodziskie udało się odtworzyć w domu, więc tu pewnie też się da, choć trudniej, bo nie ma ludzi, którzy pamiętają smak.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
A jak tam droga numer 5 między Wrocławiem a Trzebnicą (i dalej). Zrobili ją w końcu?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA jak tam droga numer 5 między Wrocławiem a Trzebnicą (i dalej). Zrobili ją w końcu?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Skitof, miałbyś czas potłumaczyć trochę z tej strony? http://www.schoepsbier.de/schoepslegende/index.htmlMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
-
Z wrocławskich znalazłem tylko Pszeniczne, ale zrobiłem na nieoryginalnych drożdżakach
ale i tak była dobra.
Chciałby poprosić, jeśli się nic nie zmieniło i ja mam zbierać i przygotowywać piwo dla komisji, o nie czekanie z dostawą do ostatniej chwili.
Z trzema rodzajami i rosnącym zainteresowaniem piwa, które przyjdą po terminie nie wystartują.Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
Chciałby poprosić, jeśli się nic nie zmieniło i ja mam zbierać i przygotowywać piwo dla komisji, o nie czekanie z dostawą do ostatniej chwili.
Z trzema rodzajami i rosnącym zainteresowaniem piwa, które przyjdą po terminie nie wystartują.
11. Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 2011/04/01 do 2011/04/30
Comment
-
-
Tak czytam i się zastanawiam o co chodzi i nagle - Eureka! Chodzi o przyjmowanie paczek w trakcie nieobecności Macasa. A już myślałam, że "przejmują" w sensie dosłownym i dostałam lekkiego zawału
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi... Grodziskie udało się odtworzyć w domu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziWybacz, ale grodziskiego nikt na razie nie odtworzył. Udawanie, że jęczmienny wędzony słód od Weyermanna załatwia sprawę jest zwyły nadużyciem. dokładnie tak samo nie da sie odtworzyc "Breslauer Schoeps" bez precyzyjnej odpowiedzi na pytanie - za jakiego słodu było robione to piwo.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Nadużyciem to jest posądzanie ludzi, że sami nie wędzą słodu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment