Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE oraz Częstochowska Organizacja Turystyczna zapraszają piwowarów domowych do wzięcia udziału w
Konkurs odbędzie się podczas plenerowej imprezy jaką jest V Festiwal Sztuki Kulinarnej – „Aleja Dobrego Smaku".
Garść podstawowych informacji:
Termin:04.06.2011r.
Miejsce: Częstochowa
Kategorie konkursowe:
- Porter Bałtycki 14,7 – 22°Blg wg. BJCP styl 1.D Baltic Porter
- Żytnie 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Roggenbier (German Rye Beer)
Nagroda specjalna:
Przyznawana za zajęcie l pierwszego miejsca w kategorii Porter Bałtycki. Cieszymy się że tak jak w ubiegłym roku będzie to możliwość uwarzenia przez laureata, piwa opartego na zwycięskiej recepturze w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”.
Termin dostarczenia piw konkursowych: od 01.05.2011 r. do 23.05.2011 r.
Kontakt:
Wszelkich dodatkowych informacji udziela:
Arkadiusz Michalski (arzy)
Tel. 791715865
ckpdbp@wp.pl
Niebawem pojawią się kolejne, istotne informacje dotyczące konkursu.
II Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Konkurs odbędzie się podczas plenerowej imprezy jaką jest V Festiwal Sztuki Kulinarnej – „Aleja Dobrego Smaku".
Garść podstawowych informacji:
Termin:04.06.2011r.
Miejsce: Częstochowa
Kategorie konkursowe:
- Porter Bałtycki 14,7 – 22°Blg wg. BJCP styl 1.D Baltic Porter
- Żytnie 9 - 12,4°Blg wg. BJCP styl 13.A Roggenbier (German Rye Beer)
Nagroda specjalna:
Przyznawana za zajęcie l pierwszego miejsca w kategorii Porter Bałtycki. Cieszymy się że tak jak w ubiegłym roku będzie to możliwość uwarzenia przez laureata, piwa opartego na zwycięskiej recepturze w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”.
Termin dostarczenia piw konkursowych: od 01.05.2011 r. do 23.05.2011 r.
Kontakt:
Wszelkich dodatkowych informacji udziela:
Arkadiusz Michalski (arzy)
Tel. 791715865
ckpdbp@wp.pl
Niebawem pojawią się kolejne, istotne informacje dotyczące konkursu.
Comment