Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof
Wyświetlenie odpowiedzi
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
-
-
Panele miały być już dwa lata temu na starym miejscu gdy było mniej ludzi i chętnych nie było, więc teraz tym bardziej nie będzie.
Niestety ale festiwal zadusił Warsztaty, dziecko Warsztatów zadusiło swego rodzicielaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPrzerabialiśmy już takie pomysły - niestety, piwowarzy są niezdyscyplinowani i mimo podawanych informacji o "nielaniu" - laliMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPrzerabialiśmy już takie pomysły - niestety, piwowarzy są niezdyscyplinowani i mimo podawanych informacji o "nielaniu" - lali
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPanele miały być już dwa lata temu na starym miejscu gdy było mniej ludzi i chętnych nie było, więc teraz tym bardziej nie będzie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNiestety ale festiwal zadusił Warsztaty, dziecko Warsztatów zadusiło swego rodzicielaOstatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-05-11, 12:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPrzerabialiśmy już takie pomysły - niestety, piwowarzy są niezdyscyplinowani i mimo podawanych informacji o "nielaniu" - lali
Comment
-
-
ja mam dwa pomysły:
Jeden - wprowadzony w tym roku czyli odpłatność nie związana z biletami, tylko jakimś gadgetem, (przypinka, breloczek z otwieraczem itp.) łatwy do kontroli, fajna pamiątka i eleganckie.
Cena mniejsza i przy okazji może dla piwowarów coś w towarze by skapnęło (ja też lubię prezenty).
Dwa - część informacyjno - degustatorką dla zainteresowanych piwowarów zrobić np od 13 -15 a od 15:15 otwartą dla publiki smakującej.
W tym roku było z karnością piwowarów tak sobie o czym Antoś "przywiązany" do stolika może coś powiedzieć.
i może jeszcze - Trzy - mając rzutnik i ekran może w czasie degustacji publicznej lecieć jakiś piwny pokaz slajdów.
na razie tak mnie naszło, ale piję (sorry degustuję dalej) to może jeszcze się przydamPiwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
A może by tak ustawić balie drewniane, jak kto ma, to przywiezie kwasa, przynajmniej problem z głowy, i będziemy się tak pławić niczym w łaźni piwnej w ręce kufel pełen niekwasa i luzik, co nam więcej potrzeba. Maruśka rzuci na telebim jak to się piwo warzy w CP, a na górze niech się prażą na słońcu i piją te wstrętne lambikiSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCoś w tym jest, bo ja nawet nie miałem kiedy agitować, bo non stop nalewałem piwo.
Comment
-
-
"No to teraz czekam na aplauz i krytykę, na którą oczywiście będę się krzywić, ale obiecuję, że jak zwykle każdą uwagę przeanalizuję i proszę się nie obrażać, jeśli nie uznam czyichś pomysłów za adekwatne do realizacji na tej imprezie"Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-05-13, 06:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek63 Wyświetlenie odpowiedziCiekawi mnie możliwość organizacji warsztatów wyjazdowych. To, co robicie we Wrocławiu, ale koszt,możliwość, warunki lokalowe (chyba znam) i inne, ewentualna pomoc przy organizacji itp.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
A se siedzę i to też coś napiszę. Ten pomysł ze szkłem niezły, choć raczej z logo Warsztatów powinien być a nie z logo Festiwalu bo jak Pani Prezes napisała to sa dwie niezależne imprezy.
Faktycznie była to "wejściówka" na degustację, choć jak widziałem inne szkło niż Festiwalowe to bez oporu lałem bo nie czuję się związany z Festiwalem.
I na "górze" taki kufel mógłby mieć większe uznanie/znaczenie/ niż ten ogólnofestiwalowy...
A w temacie ulepszenia przyszłorocznych Warsztatów to usilnie męczę resztkę szarych ..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
My się zastanawialiśmy czy nie wtopimy na szkle festiwalowym a Ty oczekiwałeś że będzie jeszcze jakieś dodatkowe szkło? Mnie osobiście wystarczy tyle stresu ile doznałem, niekoniecznie więcej.
Nie rozumiem dlaczego z jednej strony masz pretensje że siedziałeś i lałeś piwo przez całe Warsztaty a z drugiej chwalisz się olewaniem prośby organizatora, co miało wpływ na to jak długo siedziałeś i polewałeś to piwo (pomijam to, że nie było obowiązku rozlewania piwa non-stop).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie mam o nic pretensji a ze szkłem mam nadzieję, że nie wtopiliście.
Goście Warsztatowi mówili, że nie ma już szkła do kupienia a sprawdzać nie poszedłem.
Co do kufli Warsztatowych to piwowarzy otrzymali takie kufelki więc stąd ten pomysł z takim rodzajem szkła.
To co piszę to moje obserwacje i przemyślenia i nie widzę w tym nic złego, że na forum sie nimi dzielę. Warsztaty bardzo udane i nie krytykuję, tylko dzielę się uwagami ."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment