IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
Chyba że wykład o zakażeniach w piwie, to też mogę zrobić. Jedno albo drugie, żeby słuchaczy nie przeładować mikrobiologią. Przy zakażeniach może dałoby się zaprezentować próbki zakażonego piwa, jeśli uda mi się złapać i wyizolować odpowiednie drobnoustroje
JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Spokojnie,chcesz jednym wykładem nauczyć "tabliczki mnożenia"? Myslę,że wykład w temacie drożdże to sporo pracy."Sprzęt audio-wizualny" itp.pomoce.Proszę pamiętać,że spora część słuchaczy to wzrokowcy a sam wykład w tonie popularnonaukowym okraszony "obrazem" nie będzie zanudzającym.
Oczywiscie temat zakażenia w piwie w połączeniu z innym zagadnieniem będzie jako drugi.To już Marusia ma "zaklepane" dwa spotkania.Comment
-
Będziemy Masona dawkować w porcjach - na lata starczyComment
-
Chyba że wykład o zakażeniach w piwie, to też mogę zrobić. Jedno albo drugie, żeby słuchaczy nie przeładować mikrobiologią. Przy zakażeniach może dałoby się zaprezentować próbki zakażonego piwa, jeśli uda mi się złapać i wyizolować odpowiednie drobnoustroje
, na pewno mlekowe i jeszcze coś co dodaje mi szpitala do pszenicy !!!
Mam tego trochę to nawet dla ryzykantów do spróbowania by byłoOstatnia zmiana dokonana przez macas; 2011-08-31, 18:39.Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin FranklinComment
-
Tak się zastanawiałem chwilę i wymyśliłemByłoby miło, gdyby przed każdym z piwowarów, na stoliku, było coś na kształt wizytówki, duży format A4 (albo i A3) z informacjami: nick browarbiz'owy, nazwa browaru, kiedy zaczęła/zaczął warzyć, ile ma warek na koncie i jakie piwa przywiozła/przywiózł ze sobą na warsztaty (z parametrami, ewentualnie także z użytymi składnikami).
Mam nadzieję, że pomysł się spodoba.Comment
-
Pomysł się nie spodoba, bo formuła nowych Warsztatów nie przewiduje piwowarów przytroczonych do stolika, tylko swobodnie poruszających się po lochach. Natomiast jeśli wyrażą takie życzenie, możemy zrobić dla każdego identyfikator.Comment
-
Comment
-
Koncepcję dopiero dopracowuję, ale na pewno nie mieszczą się w niej piwowarzy wystawieni jako eksponaty przy stoliku. Identyfikatory będą imienne, lub tylko z informacją "Piwowar" w zależności od tego, czy dana osoba będzie sobie życzyła upublicznienia nazwiska/nicka, czy nie.
Jeśli jednak piwowarzy wyrażą chęć otabliczkowania, to ja Cię, Grew, zgłaszam do koordynacji tej akcji: na maila będziesz przyjmował dane lub wypełnione formularze, jeśli takie stworzysz, poganiał tych, którzy ich nie wyślą, przekonywał tych, którzy nie chcą nic napisać oraz wręczał tabliczki na Warsztatach i pilnował, żeby nie zostały zgubioneChyba, że widzisz inne rozwiązanie, bo jeśli myślisz, że każdy sam to zrobi to się grubo mylisz
Comment
-
Nie chodzi mi o to, aby "piwowarzy (byli) wystawieni jako eksponaty przy stoliku". Jednakże wydaje się zasadne, aby każdy miał swój kącikI o jego oznaczenie mi chodzi.
Wiem, że z dyscypliną ciężko, więc byłoby tak, że Ci co podadzą dane, będą mieli tabliczki, inni nie. Wiadomo, że nikogo nie da się do niczego zmusić. I tak cud, że choć trochę Cię słuchają(Przypomniał mi się wątek o poprzedniej Nocy z duchami
)
Comment