Słuchajcie, najprostsze rozwiązania są najlepsze. Część zamknięta tylko dla zarejestrowanych piwowarów - powiedzmy 12- 16, następnie o 16 otwieramy podwoje dla publiki i degustacja na zwykłych zasadach. Żadne dzwonki, żadne określone godziny na określone style, żadne ograniczanie ilości się nie sprawdzą.
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedziHm, czy to aż takie trudne?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzio 16 otwieramy podwoje dla publiki i degustacja na zwykłych zasadach.
Oczywiście nie uda się w 100% spełnić tych założeń, ale mi chodzi o zniechęcenie tych, którzy czynią tłok w lochach tylko w celu załapania się na jak największą ilość darmowego domowego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziZ innej beczki , w tytule jest 11.05.2012 - czy warsztaty będą w piątek ?
Hmmm... no nie wiem, chyba jednak zmienię na 12Last edited by Marusia; 2011-08-30, 09:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi"Degustacja na zwykłych zasadach" wypada z programu w ogóle. Może ewentualnie, tak jak zaproponował Art, coś wyjdzie do ludu na zewnątrz. W środku co najwyżej 3-4 edycje o określonej godzinie, co będzie zaznaczone w programie, razem z informacją, że każdy chętny dostanie po JEDNEJ próbce piwa domowego do spróbowania.
Tak naprawdę trzeba by sobie odpowiedzieć na pytanie jaki jest cel WWP? Wg organizatorów i wg uczestników.
Wg organizatorów to jak sądzę krzewienie zarazy i chyba od poprzednich edycji, a może od tej zrobienie czegoś dla piwowarów już funkcjonujących.
Wg uczestników piwowarów - to chęć spotkania innych piwowarów, chęć pochwalenia się swoim piwem, chęć porozmawiania z bardziej doświadczonymi piwowarami.
Wg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Pomyślałam też, że skoro są to Warsztaty Piwowarskie, to spotkania z piwowarami z browarów przemysłowych i restauracyjnych trzeba wdrożyć też
Ogólnie przyszłe Warsztaty widzę jako imprezę z ciekawym programem, z którego każdy coś dla siebie interesującego znajdzie. Z drugiej strony w trakcie tego, co nie będzie dla niego ciekawe - wyruszy w kurs po stoiskach FDP, a potem wróci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWg uczestników nie-piwowarów - chęć spróbowania innego piwa, chęć spróbowania darmowego piwa.
Są też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOgólnie przyszłe Warsztaty widzę jako imprezę z ciekawym programem, z którego każdy coś dla siebie interesującego znajdzie. Z drugiej strony w trakcie tego, co nie będzie dla niego ciekawe - wyruszy w kurs po stoiskach FDP, a potem wróci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziZakładacie, że uczestników nie-piwowarów, którzy chcą nimi zostać, nie będzie?
Są też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.
I tu powraca pomysł Rycha z początku dyskusjiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziSą też tacy uczestnicy, jak ja - nie warzę, póki co nie zamierzam, a chętnie spotkam się z forumowymi piwowarami przy ich piwku To mimo wszystko coś innego, niż "chęć spróbowania darmowego piwa". Podejrzewam, że takich jak ja jest więcej.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi- wykład 1 lub 2 dla zaawansowanych. Temat jednego z wykładów to będzie na 100% o enzymach (stanę na jajach, żeby był ten wykład) - co robią, kiedy i po co. Pomoże to na pewno wielu piwowarom w ocenie, co jest w zacieraniu ważne, a co nie.
Ale też inny pomysł się narodził - mógłbym przygotować wykład o drożdżach piwowarskich. O ich biochemii, właściwościach itp. Temat zakładania domowej hodowli też mogę uwzględnić, w tym mrożenie i liofilizacjaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedziDo tego potrzebna jest dokładna informacja na miejscu co i gdzie będzie się odbywało - niestety muszę przyznać, że do tej pory było z tym cieniutko...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPrzyłączam się do głosu kolegi grew Możliwość bezpośredniej wymiany uwag z piwowarem co do próbowanego piwa jest dla mnie warta biletu wstępu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZasadniczo to mam całą furę artykułów na tematy piwowarskie, w tym na pewno znajdzie się trochę o enzymach, mogę podesłać jeśli będzie taka potrzeba.
Ale też inny pomysł się narodził - mógłbym przygotować wykład o drożdżach piwowarskich. O ich biochemii, właściwościach itp. Temat zakładania domowej hodowli też mogę uwzględnić, w tym mrożenie i liofilizacja
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory to się prawie nic nie działo, więc nie było takiej potrzeby nawet. Od przyszłego roku chcę wszystko zawrzeć w szczegółowym planie i Warsztaty zrobić całkiem inne, więc nie ma sensu porównywać do poprzednich edycji, chyba, że coś uważasz za dobre i warte zachowania
a wykłady będą otwarte czy zamknięte?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amap Wyświetlenie odpowiedzia wykłady będą otwarte czy zamknięte?
Comment
-
Comment