Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziJak już jesteśmy na etapie życzeń, to chciałbym, aby ostateczny plan imprezy oraz wystawcy byli znani choćby tydzień przed imprezą.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTo nie jest temat o FDP, tylko o WWP.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPierwsza torba atrakcyjnych upominków warsztatowych rozstaje rozdana Masonowi
Chyba że wykład o zakażeniach w piwie, to też mogę zrobić. Jedno albo drugie, żeby słuchaczy nie przeładować mikrobiologią . Przy zakażeniach może dałoby się zaprezentować próbki zakażonego piwa, jeśli uda mi się złapać i wyizolować odpowiednie drobnoustrojeJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Spokojnie,chcesz jednym wykładem nauczyć "tabliczki mnożenia"? Myslę,że wykład w temacie drożdże to sporo pracy."Sprzęt audio-wizualny" itp.pomoce.Proszę pamiętać,że spora część słuchaczy to wzrokowcy a sam wykład w tonie popularnonaukowym okraszony "obrazem" nie będzie zanudzającym.
Oczywiscie temat zakażenia w piwie w połączeniu z innym zagadnieniem będzie jako drugi.To już Marusia ma "zaklepane" dwa spotkania.
Comment
-
-
Będziemy Masona dawkować w porcjach - na lata starczy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
Chyba że wykład o zakażeniach w piwie, to też mogę zrobić. Jedno albo drugie, żeby słuchaczy nie przeładować mikrobiologią . Przy zakażeniach może dałoby się zaprezentować próbki zakażonego piwa, jeśli uda mi się złapać i wyizolować odpowiednie drobnoustroje
Mam tego trochę to nawet dla ryzykantów do spróbowania by byłoOstatnia zmiana dokonana przez macas; 2011-08-31, 18:39.Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Tak się zastanawiałem chwilę i wymyśliłem Byłoby miło, gdyby przed każdym z piwowarów, na stoliku, było coś na kształt wizytówki, duży format A4 (albo i A3) z informacjami: nick browarbiz'owy, nazwa browaru, kiedy zaczęła/zaczął warzyć, ile ma warek na koncie i jakie piwa przywiozła/przywiózł ze sobą na warsztaty (z parametrami, ewentualnie także z użytymi składnikami).
Mam nadzieję, że pomysł się spodoba.
Comment
-
-
Pomysł się nie spodoba, bo formuła nowych Warsztatów nie przewiduje piwowarów przytroczonych do stolika, tylko swobodnie poruszających się po lochach. Natomiast jeśli wyrażą takie życzenie, możemy zrobić dla każdego identyfikator.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi- degustacje rotacyjne, np. raz na godzinę ileśtam piw. Żadnych odstępstw! Oczywiście piwowarzy między sobą mogą polewać cały czas - każdy piwowar z piwem dostanie identyfikator, żeby można było się zorientować, komu lać, a komu niePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPomysł się nie spodoba, bo formuła nowych Warsztatów nie przewiduje piwowarów przytroczonych do stolika, tylko swobodnie poruszających się po lochach. Natomiast jeśli wyrażą takie życzenie, możemy zrobić dla każdego identyfikator.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziHmm, a degustacje rotacyjne nie będą się odbywać przy dedykowanych stolikach? Gdzie będą składować piwo do kolejnych degustacji rotacyjnych? Nosić ze sobą po lochach?
Jeśli jednak piwowarzy wyrażą chęć otabliczkowania, to ja Cię, Grew, zgłaszam do koordynacji tej akcji: na maila będziesz przyjmował dane lub wypełnione formularze, jeśli takie stworzysz, poganiał tych, którzy ich nie wyślą, przekonywał tych, którzy nie chcą nic napisać oraz wręczał tabliczki na Warsztatach i pilnował, żeby nie zostały zgubione Chyba, że widzisz inne rozwiązanie, bo jeśli myślisz, że każdy sam to zrobi to się grubo mylisz
Comment
-
-
Nie chodzi mi o to, aby "piwowarzy (byli) wystawieni jako eksponaty przy stoliku". Jednakże wydaje się zasadne, aby każdy miał swój kącik I o jego oznaczenie mi chodzi.
Wiem, że z dyscypliną ciężko, więc byłoby tak, że Ci co podadzą dane, będą mieli tabliczki, inni nie. Wiadomo, że nikogo nie da się do niczego zmusić. I tak cud, że choć trochę Cię słuchają (Przypomniał mi się wątek o poprzedniej Nocy z duchami )
Comment
-
Comment