Oczywiście jestem za 20pln, czy tańszymi przedpłatami (zgodnie z propozycją kopyra). Ale według mnie, najbardziej liczy się zdanie samych piwowarów.
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
Z tej kasy to na pewno lodówki na piwa domowe będą pierwszą pozycją
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziGrew groził, że Kocoura obedrze z etykiety
edit: obostrzenia - w sensie, nie finansowym, ale że wpuszczacie tylko piwowarów - czyli nie spełnię swojej obietnicy obdzierania Kocourów Szkoda zwierzaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziedit: obostrzenia - w sensie, nie finansowym, ale że wpuszczacie tylko piwowarów - czyli nie spełnię swojej obietnicy obdzierania Kocourów Szkoda zwierzaków.
Myślę jednak, że stanie na opłacie dla wszystkich, pewnie z różnymi cenami w zależności od terminu opłacenia - tak już jest robione przy innej okazji na FDP i się sprawdza dobrze.
Sorry, że się nie odzywałam tak długo - nie miałam dostępu do netu tam, gdzie byłam
Comment
-
-
Witam
Jako początkujący (raptem kilkanaście warek) i nie znany większości z Was najpierw się przedstawię-jestem Marcin.
W tym roku byłem pierwszy raz na Wrocławskich warsztatach i wiem, że za rok też będę.
Mam taki pomysł odnośnie połączenia części przyjemnej z pożyteczną dla nie-piwowarów.
Wyobraźmy sobie taki scenariusz:
Goście przybywają, kupują kufelek degustacyjny (tak jak w tym roku), który jest przepustką do lochów. W lochach natomiast odbywają się wykłady. Żeby zmotywować szare komórki i oddzielić tych co chcą się czegoś nauczyć od amatorów darmowego picia, w czasie wykładów będą pytania do publiczności-odpowiesz dobrze to kolega piwowar poleje piwo do kufelka, odpowiesz źle-pytamy następnego itd. Można podzielić wykłady tematycznie-np. wszystko o pszenicznym i na nim nagrodą jest degustacja pszenicznego. Pytania nie powinny być trudne i powinno ich być dużo, żeby znaczna część widowni miała szansę spróbować piwa.Last edited by marcin-dabek; 2011-09-22, 16:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcin-dabek Wyświetlenie odpowiedziPytania nie powinny być trudne i powinno ich być dużo, żeby znaczna część widowni miała szansę spróbować piwa.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie ma takiej opcji, że wpuszczamy tylko piwowarów. Zastanawiamy się nad opcją płatne-bezpłatne dla piwowarów z piwem.
Myślę jednak, że stanie na opłacie dla wszystkich, pewnie z różnymi cenami w zależności od terminu opłacenia"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzirozdania 40 litrów unikatowego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie ma takiej opcji, że wpuszczamy tylko piwowarów. Zastanawiamy się nad opcją płatne-bezpłatne dla piwowarów z piwem.
Myślę jednak, że stanie na opłacie dla wszystkich
Wiem po sobie, że polewając piwo nie mam czasu uczestniczyć w wykładach, ani za bardzo piw domowych popróbować, jak nie wyślę osób towarzyszących po próbki. Żona cierpliwie czeka na mnie, zanim pójdziemy pozwiedzać stoiska browarów.
Opłata z tytułu udostępnienia swojego piwa do degustacjiMoje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
-
Admiro - ta sama rada, co dla Fido.
Comment
-
-
Dokładnie tak zrobiłem, korzystając z poprzedniej rady Pani Prezes, a dodatkowo nawet cytat umieściłem aby uniknąć nieporozumień do czego się odnoszę."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
To, co zacytowałeś, odnosiło się do konkretnego postu. Twoja odpowiedź jednak nijak się ma do całości ustaleń, bo jeślibyś przeczytał całość, to już byś dawno zauważył, że degustacja masowa jest wykluczona, zatem Twoje unikatowe piwo raczej poleje się w odpowiednie gardła, czyli nasze
Comment
-
-
Nic nie pisałem o "masowej degustacji", kto i z jakiego pojemnika wypije moje piwo i takie tam, a o tym że jeszcze dodatkowo mam za to zapłacić
A nigdy w życiu...Last edited by fidoangel; 2011-09-22, 21:23."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment