IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedzi
    ps2. czy ktoś wie, o której otwiera się Rodzinka?
    Chyba o 9, więc zdążymy zrobić zakupy na drogę
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
      Chyba o 9, więc zdążymy zrobić zakupy na drogę
      Szkoda, miałem nadzieję na trzeźwą podróż...
      Koszulkę twoją brać czy zapomniałeś, że istnieje i mogę ją opylić na aledrogo?

Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
        Szkoda, miałem nadzieję na trzeźwą podróż...
        Marzyciel

Koszulkę twoją brać czy zapomniałeś, że istnieje i mogę ją opylić na aledrogo?
        Bierz, bierz. Właśnie miałem do Ciebie pisać PW żebyś wziął
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Pytanie: kto z browar.bizonów nocleg z piątku na sobotę spędzi w hotelu Etap, tuż przy stadionie?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• prusakjl
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.04
            • 37

14.00-16.00 - Spotkanie piwowarów w lochach Zamku, wymiana doświadczeń, degustacje itepe
            Czy na tą część Warsztatów mają szanse wejść osoby nie zarejestrowane wcześniej (oczywiście z piwem do degustacji)?

Comment

• Undeath
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.08
              • 113

No jasne na to nie było rejestracji z tego co wiem. Bierzesz piwko i wbijasz

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Oczywiście, że była rejestracja:
                - 2019.06.08 - XVI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - autorska impreza piwowarska Marusi - 2019.06.07-09 - 10. Festiwal Dobrego Piwa - święto piwa na Stadionie Miejskim we Wrocławiu realizowane przez Marusię i CK Zamek, pod patronatem Browar.biz. Zapraszamy!

ale nie oznacza to, że jak ktoś przyjdzie ze swoim piwem, to go wyrzucimy, po prostu nie dostanie upominków, bo już za późno. Piszę o tym, żeby potem jęczenia nie było

P.S. Dla każdego piwowara, który się zgłosił zbyt późno, żeby załapać się na torbę z upominkami, będę miała uniwersalny drobiazg Warsztatowy.

A co do toreb, to miały być tylko z koszulkami, ale się tak fajnie złożyło, że wpadnie tam kilka dodatków
                Last edited by Marusia; 2012-05-09, 11:22.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Jakby co ja mam mieć koszulkę, jeśli nie zgłosi się po nią właściciel to będzie jak znalazł. Jest piwna ale nie warsztatowa

Comment

• Undeath
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.08
                    • 113

O kurde faktycznie zapomniałem o tym już... sorki za niedoinformowanie.

Comment

• dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Slavoy a masz kaskę dla nas aby uregulować różnicę pomiędzy ceną biletu polskiego busu czyli 5 złotych a ceną pociągu czyli około 100?
                      Nie każdy am legitymację kolejarską czy zniżki jak Dadek czy legitymację inwalidy jak Krasnodębszczak.
                      Ja nie jadę tym busem dla przyjemności, jadę z konieczności.
                      Że co??? Nie powiesz mi, że cena biletu z Wawy do Wrocka to 5 zł. Jeśli tak jest to ta firma długo nie pojeździ chyba, że mają potajemne przyłącze do jakiegoś rurociągu z paliwem. A ja niestety zniżek kolejowych nie mam już dawno od kiedy zmieniłem miejsce pracy na miejskie tory. Korzystam z dostępnych dla każdego ofert biletowych na kolej a w tym przypadku z Regio Karnetu za 99 zł. Ważny jest w ciągu 2 miesięcy na 3 dowolne doby w kl.1 więc mój przejazd do Wrocławia winiesie mnie 33 zł, powrót tyle samo. Normalny bilet kosztuje 60 zł, ale można jadąc w 2 - 4 osoby skorzystać z oferty wspólnego biletu "Ty i raz, dwa, trzy". Wtedy pierwsza z osób płaci pełny bilet (lub ze zniżką ustawową, jeśli takowa jej przysługuje), a każda następna już ulgowy. Oferty są ważne we wszystkich pociągach PR (czyli także w Inter Regio i Regio Express).

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Że co??? Nie powiesz mi, że cena biletu z Wawy do Wrocka to 5 zł
                        Powie, bo za tyle można kupić bilet. Jest pula biletów za 5 złotych, za 10 itp. Jakby kupować dziś na tą trasę to już będzie po 40 w jedną stronę
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• docent
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jakby co ja mam mieć koszulkę, jeśli nie zgłosi się po nią właściciel to będzie jak znalazł. Jest piwna ale nie warsztatowa
                          Rozumiem, że to ta zamówiona przeze mnie M-ka ze Strefy?
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Owszem, są takie promocje. Ja zdecydowałem się za późno i jadę za 70 zł (a gdybym nie zmieniał rezerwacji, wyszłoby mi 50 zł). Tak naprawdę jedynym plusem jazdy pociągiem jest dla mnie możliwość zainstalowania się grupą w jednym przedziale. Ale kiedy jadę sam, to dużo bardziej wolę siedzieć w autobusie niż upakowany z obcymi ludźmi, wgapiając się w ich twarze i układając stopy na zakładkę, żeby się nie podeptać.

Comment

• leona
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.07
                              • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                              Rozumiem, że to ta zamówiona przeze mnie M-ka ze Strefy?
                              No i się znalazł

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                                Powie, bo za tyle można kupić bilet. Jest pula biletów za 5 złotych, za 10 itp. Jakby kupować dziś na tą trasę to już będzie po 40 w jedną stronę
                                InterCity też zaczęło podążać ta drogą. Tyle, że bilety zaczynają się od 29 zł i dotyczą tylko pociągów klasy EIC i EX, TLKami tak nie pojedziemy. Nazywa się to Super Bilet. Podobno niezły przekręt, bo najtańsze bilety znikają z puli w ciągu minuty od rozpoczęcia ich sprzedaży (30 dni wcześniej). Płatne z góry (najpóźniej 3 dni przed podróżą) i tylko przez internet. Ale teoretycznie da się dojechać pociągiem z Warszawy do Wrocławia za 29 zł.
                                Last edited by Pendragon; 2012-05-09, 13:06.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X