Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
IX Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie, 12.05.2012 - przymiarki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziŻe co??? Nie powiesz mi, że cena biletu z Wawy do Wrocka to 5 zł. Jeśli tak jest to ta firma długo nie pojeździ chyba, że mają potajemne przyłącze do jakiegoś rurociągu z paliwem. A ja niestety zniżek kolejowych nie mam już dawno od kiedy zmieniłem miejsce pracy na miejskie tory. Korzystam z dostępnych dla każdego ofert biletowych na kolej a w tym przypadku z Regio Karnetu za 99 zł. Ważny jest w ciągu 2 miesięcy na 3 dowolne doby w kl.1 więc mój przejazd do Wrocławia winiesie mnie 33 zł, powrót tyle samo. Normalny bilet kosztuje 60 zł, ale można jadąc w 2 - 4 osoby skorzystać z oferty wspólnego biletu "Ty i raz, dwa, trzy". Wtedy pierwsza z osób płaci pełny bilet (lub ze zniżką ustawową, jeśli takowa jej przysługuje), a każda następna już ulgowy. Oferty są ważne we wszystkich pociągach PR (czyli także w Inter Regio i Regio Express).
Poza tym ja już jestem stary i potrzebuję mieć miejsce siedzące a nie stojące pod kiblem jak w tanszych pociągach. A IC i EX są po prostu drogie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika prusakjl Wyświetlenie odpowiedziwyję z lochów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziChyba wyję w lochach bardziej pasuje
Comment
-
-
Ja na PolskiBus kupiłem za 10 zł w obie strony juz w lutym, a co do pociągów InterRegio, nie widziałem tam nigdy 1 klasy (mówię o tych , którymi jechałem - wierzę, że czasem są) a więc trafić na coś takiego jest ciężko.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziOwszem, są takie promocje. Ja zdecydowałem się za późno i jadę za 70 zł (a gdybym nie zmieniał rezerwacji, wyszłoby mi 50 zł).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziJa na PolskiBus kupiłem za 10 zł w obie strony juz w lutym, a co do pociągów InterRegio, nie widziałem tam nigdy 1 klasy (mówię o tych , którymi jechałem - wierzę, że czasem są) a więc trafić na coś takiego jest ciężko.
Żą, obawiam się, że w tym autobusie będziesz jednak bardziej "upakowany" z obcymi ludźmi niż w przedziale, a po nogach nie będziesz deptany jedynie z tego względu że będziesz je trzymał podkurczone na poprzedzającym fotelu bez możliwości rozprostowania przez wiele godzin. Nie wspominając już o braku możliwości przespacerowania się do WC po spożyciu naszych ulubionych napojów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, i to jest prawdziwa cena. Wciskanie ludziom że bilet kosztuje 5 czy 10 zł, ale muszą się zdecydować na podróż wiele miesięcy wcześniej to mydlenie oczu, bo jest ich kilka sztuk.
Ostatnio jechałem do Łodzi, łącznie w obie strony zapłaciłem 45 złotych, przy czym bilet powrotny kupowałem tuż przed wyjazdem. Za IR zapłaciłbym 56 a za TLK 70.
Żą, obawiam się, że w tym autobusie będziesz jednak bardziej "upakowany" z obcymi ludźmi niż w przedziale, a po nogach nie będziesz deptany jedynie z tego względu że będziesz je trzymał podkurczone na poprzedzającym fotelu bez możliwości rozprostowania przez wiele godzin. Nie wspominając już o braku możliwości przespacerowania się do WC po spożyciu naszych ulubionych napojówJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziŻą, obawiam się, że w tym autobusie będziesz jednak bardziej "upakowany" z obcymi ludźmi niż w przedziale, a po nogach nie będziesz deptany jedynie z tego względu że będziesz je trzymał podkurczone na poprzedzającym fotelu bez możliwości rozprostowania przez wiele godzin. Nie wspominając już o braku możliwości przespacerowania się do WC po spożyciu naszych ulubionych napojów
Ogólnie ta dyskusja "o wyższości" jest trochę bez sensu. Każdy ma swoje preferencje, ja mogę jechać czymkolwiek, więc jadę autobusem. Mam nadzieję, że linie typu PolskiBus zachęcą trochę PKP do ogarnięcia standardu, cen i szybkości świadczenia swoich usług.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie, i to jest prawdziwa cena. Wciskanie ludziom że bilet kosztuje 5 czy 10 zł, ale muszą się zdecydować na podróż wiele miesięcy wcześniej to mydlenie oczu, bo jest ich kilka sztuk. Kolejowy bilet czy zwykły czy w jakiejś ofercie, kupię 5 min. przed odjazdem i mam pewność jego ceny, nie musząc planować czy ewentualnie za kilka miesięcy może gdzieś się wybiorę.
W marcu kupiłem bilet powrotny z Warszawy do Wrocławia za 25 pln (15 pln + 10 pln).
Podróż miała się odbyć jakieś trzy - cztery tygodnie od zakupu biletu.
Teraz już dokładnie nie pamiętam.
Z uwagi na zmianę planów nie skorzystałem, ale bilet miałem w garści.
Comment
-
-
Ja kupiłem bilet za 5 złotych nieco ponad miesiąc przed wyjazdem. Dadek - ja też wolę jeździć pociągiem ale nie naciągaj rzeczywistości, że w autobusach wszystko jest źle a w pociągu wszystko OK."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Last minute.
Jeśli ktoś szuka transportu ze Szczecina "do" i "z" Wrocławia, to mamy jedno (ewentualnie dwa) miejsce w samochodzie. Start jutro o 9 rano, powrót w niedzielę po południu.
Na ewentualne zgłoszenia czekam dzisiaj do godziny 21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziJa kupiłem bilet za 5 złotych nieco ponad miesiąc przed wyjazdem. Dadek - ja też wolę jeździć pociągiem ale nie naciągaj rzeczywistości, że w autobusach wszystko jest źle a w pociągu wszystko OK.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi.,Autobusami jeżdżę jedynie na odległość kilku przystanków bo powyżej pół godziny mnie to męczy i mam dość. Więc nie wyobrażam sobie wielu godzin w autobusie...
Comment
-
-
Tramwaj to taki prawie pociąg, to nie męczy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNie naciągam, nie znam ofert przewoźników drogowych, przytaczam tylko kolejowe. Mało ludzi je zna, są często bardzo korzystne, a krytyka kolei jest powszechna choć nie zawsze uzasadniona. Autobusami jeżdżę jedynie na odległość kilku przystanków bo powyżej pół godziny mnie to męczy i mam dość. Więc nie wyobrażam sobie wielu godzin w autobusie. A tym co lubią życzę miłej podróży.
Pędzę na PBKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Comment