Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
Wyświetlenie odpowiedzi
2011.06.17-18 - IX Konkurs Piw Domowych w Żywcu
Collapse
X
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
-
-
Wśród sędziów na KPD będzie około 7 z zagranicy. Do najbardziej prominentnych należy ekscentryczno-konserwatywny Conrad Seidl, który dorobił się przydomka "piwny papież" ze względu na swoją piwną krucjatę. Jest dziennikarzem TV i prasowym, autorem m.in Katechizmu piwa, a właśnie wydał podwójne DVD o piwie. Poniższy link to zwiastun tego DVD, w którym opisuje historię piwa, gatunki, a nawet zachęca do warzenia w domu i opisuje jak to się robi.
Jak widać zna też polskie piwa, a przynajmniej jedno . Nie przegapcie sceny delektowania się piwem z 1,33 min.
Comment
-
-
Znane już są nazwiska zagranicznych jurorów, którzy wejdą w skład sędziowski IX KPD w Żywcu. Są to: Conrad Seidl (Bierpapst), Don Jeffrey (Brain Brewery, Walia), Ian Hornsey (IBD, Anglia), Michal Rouca (Pivovar Velke Brezno, Czechy), Bruno Reinders (Mort Subite, Belgia), Martin Zuber (Paulaner, Niemcy) i Andreas Richter (Weyermann®, Niemcy).
Comment
-
-
Tradycyjnie, jakiekolwiek informacje o powodzeniu poszczególnych piw w całym Konkursie (zarówno w fazie eliminacji jak i w rozgrywce głównej) zostaną podane dopiero w momencie ogłoszenia wyników Konkursu Piw Domowych. W tym roku 18 czrerwca, po godz. 17:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziJury preeleminacji rozpoczeło prace dzisiaj wieczorem. Trwa sortowanie piw i ich znakowanie. Jutro pierwsze oceny selekcyjne. Kilka zdjęć w galerii.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziCzy wiadomo ile piw zgłoszono ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziDokładnie 200 piw!Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Uff, dobrze że nie jestem w jury- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziUff, dobrze że nie jestem w jury
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prag Wyświetlenie odpowiedziNie było tak źle . Ale przyznam, że po spróbowaniu tylu kwasiżurów podniebienie aż lgnęło do bezwadowego Żywca .Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damiano70 Wyświetlenie odpowiedziA co to za kategoria z tyloma kwasami?
Bardzo wysoki poziom był za to w Golden Strong. Tę kategorię sędziowało się przyjemnie. Choć trafił się jeden wyjątkowy zawodnik. Ja uważałem, że tragicznie zepsuty, koledzy że w kategorii strong lambik był całkiem niezły.
Trzeba sobie jednak uczciwie powiedzieć, że byliśmy surowi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prag Wyświetlenie odpowiedziNie było tak źle . Ale przyznam, że po spróbowaniu tylu kwasiżurów podniebienie aż lgnęło do bezwadowego Żywca .Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-06-13, 08:30.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMyślałem, że na 43 piwa będziemy mieli ciężki orzech do zgryzienia, żeby wyłonić 15. Było wprost przeciwnie, mieliśmy trudny wybór, co przepuścić
Comment
-
Comment