a może Jacek będzie miał tez coś do powiedzenia w temacie ?
2011.12.11 - Opole - Piwowarska Szkółka Niedzielna
Collapse
X
-
Jako mieszadło - nigdy w życiu - taka rola maszynbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
No to już kolejny ciekawy produkt - mieszanie Jackiem dołączyło do przelewania Slavoyem
Comment
-
-
Piwo wczoraj przelane na cichą. Jeszcze żeby uzupełnić informacje - zadawaliśmy je drożdżami dolnymi w34/70 - ładnie pachnąca gęstwa z poprzedniej warki. Drożdże zadane rano po warzeniu i zapomniane. W środę zaglądam ja do fermentora a tam cisza - żadnej piany [no klasycznie nic nie bulka ] . Sprawdzam BLG - 15,8 - no to kicha pomyślałem. No i wieczorem po kolejnym sprawdzeniu dalej okolice 16* BLG. Pękłem. Jako że innych dolniaków nie było w domu, no to poszły nottinghamy do wiadra... kilka godzin późnej - spora czapa piany, ale zapachy w klimatach dolnej fermentacji
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, bo smakowo przy przelewaniu na cichą smak bardzo obiecujący- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piwo dzisiaj zabutelkowane. Bardzo klarowne. Jestem zadowolony z tego naszego warzenia- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment