anteks, w ogóle Cię nie będzie?
IX WWP wykład: Koszmar piwowara, czyli zakażenia w piwie.
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
-
Mam prośbę do uczestników wykładu o merytoryczne uwagi, opinie, zwłaszcza w odniesieniu do sposobu przekazywania wiedzy i zrozumiałości wystąpienia. Dotychczas jak robiłem jakieś prezentacje/wykłady to były one kierowane do ludzi siedzących w danej tematyce od lat, więc wszystkie zagadnienia były dość oczywiste.
Owe uwagi pomogą przygotować lepszy wykład na przyszły rok, aby żyło się lepiejJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Nie byłem, bo się gdzie indziej podziewałem, ale na bank przyda się więcej ognia, cycków, wybuchów i zaskakujących zwrotów akcji- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ja tam wszystko zrozumiałem i się podobało. Dobry przykład z próbkami, choć po kilku intensywnych zapachach bałem się otwierać kolejne próbkiwww.lafamilia.com.plComment
-
Mam prośbę do uczestników wykładu o merytoryczne uwagi, opinie, zwłaszcza w odniesieniu do sposobu przekazywania wiedzy i zrozumiałości wystąpienia. Dotychczas jak robiłem jakieś prezentacje/wykłady to były one kierowane do ludzi siedzących w danej tematyce od lat, więc wszystkie zagadnienia były dość oczywiste.
Owe uwagi pomogą przygotować lepszy wykład na przyszły rok, aby żyło się lepiej
- byłeś świetnie przygotowany, na każdym kroku widać było podbudowę wykładu w postaci różnorodnych źródeł
- prowadziłeś wykład w sposób właściwy, czyli przetykałeś tekst zdjęciami i eksponatami
- zmieściłeś się w określonym czasie, rozdzielając go równomiernie/odpowiednio na kolejne zagadnienia
Wad nie znajduję, stąd uwagi i opinie:
- temat jest na tyle obszerny, że teraz mógłbyś zrobić z każdego omawianego podpunktu kolejny wykład, co mi osobiście by się zupełnie podobało, chociaż nie wyobrażam sobie tego logistycznie
- chętnie widziałbym podział prezentowanych próbek grupami pod względem etapów warzenia, czyli, np: najczęstsze przy zacieraniu, gdy robimy to tak a to tak, możemy dostać to a to
- i najważniejsze i liczę, że taki będzie temat wykładu za rok: "A co, gdy już mamy zakażenie: sposoby ratunkowe"
pozdrav
bbrloin; od Szczecina do WrocławiaComment
-
Hmm, dla mnie to było jednak trochę za dużo mądrych informacji. Ale akurat tu mogę mieć zarzuty do siebie a nie do wykładowcy.
Będę jednak musiała na spokojnie jeszcze raz przeczytać niektóre rzeczy, jak już zostaną umieszczone w necie i najwyżej odszyfrować niektóre tajemnicze słowa
Ja bym zaproponowała jeszcze wersję wykładu "light", tzn. chciałabym się skupić na zakażeniach pod kątem tego, jaką wadę/ jaki efekt wywołają nam w piwie. Bo fajnie sobie było powąchać te wszystkie "ciekawostki", ale wolałabym bardziej skupić się na tym, co jest co. Tak, żeby nauczyć się chociaż z grubsza rozpoznawać zakażenia i żeby wiedzieć, jakie cholerstwo zepsuło mi piwo.
I też jestem za tematem dot. "prób ratunkowych".
Comment
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Na www.wrowar.pl można pobrać pliki pdf z wykładami. Wstawiłam też do galerii foty z wykładów.Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2012-06-09, 10:48.Comment