IX WWP wykład: Koszmar piwowara, czyli zakażenia w piwie.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #61
    anteks, w ogóle Cię nie będzie?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • piotry
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.08
      • 761

      #62
      mam pytanie: czy prezentowana preznetacja moze być udostępniona dla uczestników wykładu ?

      z góry dzięki
      piotry

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #63
        Obie prezentacje będą upublicznione na www.wrowar.pl jak tylko je otrzymam od autorów
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

          #64
          Mam prośbę do uczestników wykładu o merytoryczne uwagi, opinie, zwłaszcza w odniesieniu do sposobu przekazywania wiedzy i zrozumiałości wystąpienia. Dotychczas jak robiłem jakieś prezentacje/wykłady to były one kierowane do ludzi siedzących w danej tematyce od lat, więc wszystkie zagadnienia były dość oczywiste.
          Owe uwagi pomogą przygotować lepszy wykład na przyszły rok, aby żyło się lepiej
          JEDNO PIVKO NEVADI!

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23930

            #65
            Nie byłem, bo się gdzie indziej podziewałem, ale na bank przyda się więcej ognia, cycków, wybuchów i zaskakujących zwrotów akcji
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • czesiek1102
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.12
              • 44

              #66
              Ja tam wszystko zrozumiałem i się podobało. Dobry przykład z próbkami, choć po kilku intensywnych zapachach bałem się otwierać kolejne próbki
              www.lafamilia.com.pl

              Comment

              • brloin
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2002.10
                • 534

                #67
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                Mam prośbę do uczestników wykładu o merytoryczne uwagi, opinie, zwłaszcza w odniesieniu do sposobu przekazywania wiedzy i zrozumiałości wystąpienia. Dotychczas jak robiłem jakieś prezentacje/wykłady to były one kierowane do ludzi siedzących w danej tematyce od lat, więc wszystkie zagadnienia były dość oczywiste.
                Owe uwagi pomogą przygotować lepszy wykład na przyszły rok, aby żyło się lepiej
                A proszę bardzo, zalety:
                - byłeś świetnie przygotowany, na każdym kroku widać było podbudowę wykładu w postaci różnorodnych źródeł
                - prowadziłeś wykład w sposób właściwy, czyli przetykałeś tekst zdjęciami i eksponatami
                - zmieściłeś się w określonym czasie, rozdzielając go równomiernie/odpowiednio na kolejne zagadnienia
                Wad nie znajduję, stąd uwagi i opinie:
                - temat jest na tyle obszerny, że teraz mógłbyś zrobić z każdego omawianego podpunktu kolejny wykład, co mi osobiście by się zupełnie podobało, chociaż nie wyobrażam sobie tego logistycznie
                - chętnie widziałbym podział prezentowanych próbek grupami pod względem etapów warzenia, czyli, np: najczęstsze przy zacieraniu, gdy robimy to tak a to tak, możemy dostać to a to
                - i najważniejsze i liczę, że taki będzie temat wykładu za rok: "A co, gdy już mamy zakażenie: sposoby ratunkowe"
                pozdrav
                b
                brloin; od Szczecina do Wrocławia

                Comment

                • Basik
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1308

                  #68
                  Hmm, dla mnie to było jednak trochę za dużo mądrych informacji. Ale akurat tu mogę mieć zarzuty do siebie a nie do wykładowcy.
                  Będę jednak musiała na spokojnie jeszcze raz przeczytać niektóre rzeczy, jak już zostaną umieszczone w necie i najwyżej odszyfrować niektóre tajemnicze słowa
                  Ja bym zaproponowała jeszcze wersję wykładu "light", tzn. chciałabym się skupić na zakażeniach pod kątem tego, jaką wadę/ jaki efekt wywołają nam w piwie. Bo fajnie sobie było powąchać te wszystkie "ciekawostki", ale wolałabym bardziej skupić się na tym, co jest co. Tak, żeby nauczyć się chociaż z grubsza rozpoznawać zakażenia i żeby wiedzieć, jakie cholerstwo zepsuło mi piwo.
                  I też jestem za tematem dot. "prób ratunkowych" .

                  Comment

                  • iron
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.08
                    • 6717

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nie byłem, bo się gdzie indziej podziewałem, ale na bank przyda się więcej ognia, cycków, wybuchów i zaskakujących zwrotów akcji
                    No ale wykład wtedy nie byłby o zakażeniach w piwie, a musiałby się nazywać "Seks i przemoc" jak odcinek Monty Python Flying Circus
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #70
                      Na www.wrowar.pl można pobrać pliki pdf z wykładami. Wstawiłam też do galerii foty z wykładów.
                      Last edited by Marusia; 2012-06-09, 10:48.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X