Będzie kontrola antydopingowa Po konkursie w Pradze dostaje sie wyniki badań (zaw alk, ph,barwa,ekstrakt początkowy)
2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
Collapse
X
-
Gdyby jeszcze sprzedawali cukromierze, które nie przekłamująMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Panowie, porter 22 blg smakuje inaczej niż 18-19, więc już nie wymyślajcie. Nikt nie straszy kontrolą, tak jak napisałam, liczę na UCZCIWOŚĆ. Jak komuś ballingometr przekłamuje 3-4 blg to jest dupa nie piwowar*, że nie zauważył po smaku, zatem nie wymyślajcie spiskowych scenariuszy
* no teraz to na mnie napadnąLast edited by Marusia; 2012-03-23, 08:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJak komuś ballingometr przekłamuje 3-4 blg to jest dupa nie piwowar*
* no teraz to na mnie napadnąMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Proponuję choć trochę na temat pisać
Comment
-
-
-
Mam prośbę o info na PW, osoby mające piwo/planujące jeszcze uwarzyć (ostatnia chwila, o ile oczywiście ktoś ma warunki na dolniaki) o pożądanych parametrach, żeby je wysłać na tytułowy konkurs. Planujemy imprezę na tip-top i nie chciałabym, żeby ze względu na późny termin ogłoszenia kategorii się okazało, że nie ma z czego wybierać
Comment
-
-
Trochę się nazbierało, zatem konkurs się odbędzie Blg rozszerzyłam do 20 blg, na potrzeby "pierwszego razu". Za rok już będzie tylko 18 blg, bez widełek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziBlg rozszerzyłam do 20 blg, na potrzeby "pierwszego razu".
Comment
-
-
Pora na garść szczegółów.
Organizatorami konkursu są:
Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia), Magdalena Pahlke i Browar Amber
Jurorami, pod moją skromną kuratelą i opieką będą (alfabetycznie):
Maciej Chołdrych
Roman Kotlewski
Rafał Kowalczyk
Andrzej Sadownik
Żadnego z tych panów chyba nie trzeba przedstawiać braci piwowarskiej
Wszyscy ku pamięci pomysłodawcy amberowskiego Grand Portera, czyli ś.p. Sławka (Simona) Pahlke spotkamy się w miejscu godnym najlepszych okazji - czyli w Dworze Artusa.
Nagroda w konkursie jest tylko za miejsce pierwsze - ufunduje ją Browar Amber, a będzie to:
- weekend w Velaves SPA (zakres usług w przygotowaniu)
- zwiedzanie Browaru Amber
- piwny pakiet
Comment
-
-
Regulamin Gdańskiego Konkursu Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
I. Organizatorzy:
- Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia)
- Browar Amber
- Magdalena Kowalewska-Pahlke
II. Jury:- Przewodniczącym Jury jest Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia)
- Skład Komisji Konkursowej przewodniczący ustalił w następującym składzie (alfabetycznie):
- Maciej Chołdrych (Piwoznawcy)
- Roman Kotlewski (Browar Amber)
- Rafał Kowalczyk (Browarzyciel)
- Andrzej Sadownik (Prezes PSPD)
1. GKPD jest zorganizowany w dniach 24/25 listopada 2012 r.
2. Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.
3. W konkursie wyznaczono 1 kategorię:
PORTER BAŁTYCKI do 20 blg, dolna fermentacja- Uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo w Konkursie.
- W przypadku gdy do Konkursu zostanie zgłoszone tylko jedno piwo, pozostanie on nierozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.
- W przypadku zgłoszenia do konkursu powyżej 15 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji.
- Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu oraz podania zajętego przez nich miejsca.
- Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa na życzenie organizatora.
- Osobą odpowiedzialną za odbiór i przechowywanie piw konkursowych jest Magdalena Kowalewska-Pahlke.
- Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 15.10.2012 do 09.11.2012 na adres:
Magdalena Kowalewska-Pahlke
Walerianowa 68
81-589 Gdynia
email: magdalena.pahlke@interia.pl
kom.: 505 387 540
- W przypadku chęci osobistego dostarczenia konkursowych piw pod ww. adres należy wcześniej ustalić warunki z odbiorcą.
- Koszt obsługi konkursowej zgłoszonego piwa wynosi 10 zł, płatne przelewem na konto do dnia 9.11.2012:
Agnieszka Wołczaska-Prasolik
Multibank
95 1140 2017 0000 4502 0036 1088 - Nagrodzone zostanie piwo, które zajmie pierwsze miejsce w Konkursie.
- W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu Jury.
- Członkowie Komisji Konkursowej nie mogą być uczestnikami konkursu.
- Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób oznakowania należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego.
- Do konkursu należy wystawić minimum 4 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 5 butelek 0,33l
- Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.
- Nagrody zostaną wysłane w przeciągu 14 dni na adres zwycięzcy konkursu podany w formularzu zgłoszeniowym.
- Fundatorem nagród jest Browar Amber.
Attached FilesLast edited by Marusia; 2012-10-09, 13:09.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi- Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 15.10.2012 do 09.11.2012 na adres:
Comment
- Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 15.10.2012 do 09.11.2012 na adres:
Comment