Ja jestem z Sokołowa Podlaskiego ale niestety nie dam rady być na tej imprezie. Piszecie, że będą w przyszłości organizowane jeszcze warsztaty. Wiecie mniej więcej kiedy będą następne? I w jakim mniej więcej odstępie czasu będą organizowane?
2012.04.21 - Biała Podlaska, I Warsztaty Piwowarskie
Collapse
X
-
Przyłączam się do zapytania.
I postaram się następnym razem jakąś kratkę wsiąść ze sobą.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Afghan Wyświetlenie odpowiedziJa jestem z Sokołowa Podlaskiego ale niestety nie dam rady być na tej imprezie. Piszecie, że będą w przyszłości organizowane jeszcze warsztaty. Wiecie mniej więcej kiedy będą następne? I w jakim mniej więcej odstępie czasu będą organizowane?Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
Zapraszamy!
Impreza się odbyła, co z dziennikarskiego obowiązku rzecz jasna donoszę. Uwarzyliśmy Pale Ale, które przy najbliższej okazji warsztatowej zdegustujemy wszyscy, bo też parę osób przy nim pomagało.
Dziękujemy Dominikowi z Jazzanova, że mamy miejsce, gdzie taka impreza cyklicznie może się odbywać. Podziękowania sponsorom w tym Centrum Piwowarstwa - materiały o stylach okazały się przydatne i niepotrzebnie produkowałem się po nocach drukując notatki o innych stylach
Szczególne podziękowanie dla Euro-Beer/Galerii Piwa za dostarczenie na warsztaty bardzo szerokiej reprezentacji stylów piw przemysłowych. Resztę "obskoczyliśmy" swoimi piwami
Nie można zapomnieć o podziękowaniach za tych, którzy chcieli wysiedzieć te 1,5 godz. nim można było przejść do części praktycznej. Następnym razem postaramy się w bardziej przystępny sposób przekazać "pigułę" dla nowych. Rozmów po i tak się nie uniknie i dzięki wszystkim za pytania i sugestie.
Comment
-
-
Gratuluję imprezy.
A kiedy następna?Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
Dzięki. Jeśli ma być serwowane piwo, które uwarzyliśmy to za 1,5 miesiąca, ale jeśli nie to jestem chętny szybciej. Oboje z Norbertem pracujemy w systemie pracy ciągłej i nie zawsze zgrywają nam się dni wolne. Będę miał grafik na maj za parę dni to będziemy dyskutować czy w maju jest szansa na organizację i kiedy.
Comment
-
-
Myślę że w maju też wypalą warsztaty.
Analizując rozmowy z uczestnikami trzeba zacząć jednak od początku, tzn od warzenia z ekstraktu. Było dużo ludzi zainteresowanych warzeniem jednak piwko z zacieraniem jest pracochłonne i łatwiej będzie początkującym ogarnąć warzenie z ekstraktu.
Jak dojdzie do mnie w tym tyg ekstrakt to coś się pomyśli nad kolejnym spotkaniem.
pozdr
bnp
Comment
-
-
Dzięki za udaną imprezę. Można było się spotkać i pogadać. Szczególne podziękowania dla e-prezesa - kopalnia wiedzy piwowarskiej - naprawdę miło pogadać. Do zobaczenia na następnych warsztatach.Lubię kiedy się zieleni,
lubię jak się piwo pieni...
Comment
-
-
Fajnie.
Jak dla mnie to może być i z ekstraktu.
Tylko tak sobie myślę, że można by zrobić coś "sklepo-podobnego", bo z mojego doświadczenia wynika, że ludziom, na pierwszy raz, ajle nie za bardzo podchodzą. Ale to tylko taka moja sugestia.
A co ewentualnej konsumpcji, to o ile zdołam przyjechać, to coś tam ze sobą oczywiście wezmę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bnp Wyświetlenie odpowiedziMyślę że w maju też wypalą warsztaty.
Analizując rozmowy z uczestnikami trzeba zacząć jednak od początku, tzn od warzenia z ekstraktu. Było dużo ludzi zainteresowanych warzeniem jednak piwko z zacieraniem jest pracochłonne i łatwiej będzie początkującym ogarnąć warzenie z ekstraktu.
Jak dojdzie do mnie w tym tyg ekstrakt to coś się pomyśli nad kolejnym spotkaniem.
pozdr
bnpPowyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
Typowe, mocno kwiatowe ale faktycznie nie są odpowiednie dla przeciętnych tyskopijców ale ale na neutralnych drożdżach spisuje się rewelacyjnie.
Podczas degustacji piw domowych na naszych warsztatach byłem zaskoczony reakcjami uczestników. Podałem do degustacji bodajże 7 stylów. Furorę robił witbier, RIS, Porter.
Lager delikatnie chmielony był oceniany jako " piwo" , natomiast "inne" dla laików były totalnie pozytywnym zaskoczeniem. Ludzie spijali nawet osady z butelek
Comment
-
Comment