2012.12.15 - I Toruński Zlot Piwowarów Domowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • telek
    Podpułkownik Chmielowy
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak już pisałem - miałem identyczny problem ze znalezieniem lokalu, mimo że stałem dosłownie koło niego. Zresztą było nas trzech i żaden nie zauważył wejścia. W szary dzień, jeszcze przed otwarciem, szyld jest kompletnie nieczytelny. Gdyby nie wskazówki Pirackiej, to byśmy nie trafili. Śmieszne, ale prawdziwe.
    Dla miejscowych to nie problem - większość toruńskich lokali znajduje się w piwnicach.
    Żałuję, że akurat nie było mnie w Toruniu i nie mogłem dołączyć.

Comment

• raczek84
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.10
      • 58

Będzie okazja następnym razem. Gwarantuję że to nie pierwsza taka impreza w Toruniu

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika raczek84 Wyświetlenie odpowiedzi
        Gwarantuję że to nie pierwsza taka impreza w Toruniu
        Daj nam taką gwarancję

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• josefik
          Porucznik Browarny Tester
          • 2006.05
          • 386

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak już pisałem - miałem identyczny problem ze znalezieniem lokalu, mimo że stałem dosłownie koło niego. Zresztą było nas trzech i żaden nie zauważył wejścia. W szary dzień, jeszcze przed otwarciem, szyld jest kompletnie nieczytelny. Gdyby nie wskazówki Pirackiej, to byśmy nie trafili. Śmieszne, ale prawdziwe.
          My mieliśmy tę sama przygodę, 3 x runda wokół Rynku Nowomiejskiego, potem zaczęliśmy pytać, miejscowi kierowali nas w róźne dziwne miejsca, sklepy z piwem. W końcu trafiliśmy na właściwą wskazówkę. Ty byłeś na tej imprezie? Bo zaczynam wątpić czy na pewno pod dobry adres trafiłem.
          Last edited by josefik; 2012-12-17, 23:43.

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9793

Hm..., cóż..., jestem zażenowany moją topograficzną lotnością...
            Na swoje usprawiedliwienie mam jedynie to, że przeszedłem niezłą szkołę życia i intuicyjnego pilotażu w wykonaniu Jurandofila, jadąc na ostatni zlot przez czeską, a potem polską, kukurydzę...

Nieco poważnej, lekkie "maskowanie" lokalu może być jego atutem - na szerokim świecie są lokale, które są W OGÓLE NIEOZNACZONE, po prostu, kto wie, ten wie, kto ma trafić, to trafi... Ot, taki lekki powiew snobizmu...

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedzi
              Ty byłeś na tej imprezie? Bo zaczynam wątpić czy na pewno pod dobry adres trafiłem.
              Nie nie, byłem w Toruniu pod koniec listopada.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika panszpik Wyświetlenie odpowiedzi
                Spróbujemy poszukać innych kubeczków plastikowych (takich z twardego, transparentnego tworzywa), może będą mniej maskowały smak
                Przepraszam, że obok tematu, ale skoro już taka informacja padła, to o co chodzi z tym maskowaniem smaku - niby czym maskują?
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10782

Strasznie walą plastikiem?
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Tak? Nie wiem, gdzie takie kubki kupujesz - może to nie są kubki do spożywki, bo normalne są bezzapachowe.

www.wrowar.com.pl

Comment

• raczek84
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.10
                      • 58

Bzdura nic nie smierdzialo

Comment

• josefik
                        • 2006.05
                        • 386

Pewnie chodzi o to że próbka pita z plastiku i próbka ze szkła się różnią, nasze szanowne jury z Grodziska też woli szkło, a najlepiej grodziski pokal. Ale to nie realne przy takich ilościach. W każdym razie równa miara dla każdego.

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Degustacja ze szklanych naczyń jest preferowana z wielu względów - wygląd, dotyk, sposób uwalniania bukietu w zależności od kształtu, ułożenie piany. Ale na pewno nie chodzi o zapach ani o smak.

www.wrowar.com.pl

Comment

• josefik
                            • 2006.05
                            • 386

Tak źle to na szybko sformułowałem, a na edycje było za późno, w każdym bądź razie wiesz o co chodzi, wiec o po co pytasz.

Comment

• telek
                              Podpułkownik Chmielowy
                              🥛🥛🥛
                              • 2011.05
                              • 562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika raczek84 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Będzie okazja następnym razem. Gwarantuję że to nie pierwsza taka impreza w Toruniu
                              To może organizatorzy napiszą coś o imprezie do której pozostał raptem miesiąc?

Comment

• panszpik
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.04
                                • 48

Już piszą, już piszą... Zapomniałem o tym wątku, ale wszystkie informacje wiszą od dawna na stronie zlotu http://zlotpiwowarow.org/ oraz na facebooku (tego akurat może ktoś nie używać).

II edycja zlotu odbędzie się 22 czerwca 2013. Na liście zgłoszonych piw pojawiło się już kilka pozycji. Opaski dla sędziów pojawią się już wkrótce, podobnie jak w grudniu planujemy rezerwację online plus dystrybucję na miejscu.

Zlot zbiegnie się z podwójną premierą w Olbrachcie, która odbędzie się dzień później - zapowiada się piwny weekend w Toruniu W niedzielę po raz pierwszy poleje się NZAPA Bartka Nowaka i Blond Jozefika (który oprócz premiery będzie tego dnia warzył w Olbrachcie swojego wita)

Comment

Przetwarzanie...
                                X