Ja widziałem dziś na BP w Krakowie na rondzie Matecznego, pod dostatkiem.
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Piłem kilka dni temu w bistro niedaleko pl.Narutowicza, bo z firmy blisko. Za 9zł za pół litra pozyskałem jedynie interesująco postarzoną rocznicową wersję etykiety, zaś sama zawartość butelki robi wrażenie co najwyżej średnie na szynach.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Do zdobycia w Rzeszowie na stacji BP, ul. Powstańców Warszawy, cena 24,99 zł za 1,00 l. butelkę zapakowaną w okolicznościowy kartonik.
Co ciekawe termin ważności wpisany na pudełku upływa w połowie listopada br. Czy to jakiś niepaster&niefilter ? Niedługo zdegustujemy to się przekonamy.
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Do zdobycia w Rzeszowie na stacji BP, ul. Powstańców Warszawy, cena 24,99 zł za 1,00 l. butelkę zapakowaną w okolicznościowy kartonik.
Co ciekawe termin ważności wpisany na pudełku upływa w połowie listopada br. Czy to jakiś niepaster&niefilter ? Niedługo zdegustujemy to się przekonamy.
Tak. Ten Pilsner Urquell jest w wersji niepasteryzowanej i niefiltrowanej, ale w smaku praktycznie nie odbiega od "normalnego".
Comment