Dziwię się że nikt z organizatorów nie założył tutaj tematu, chyba że coś przeoczyłem.
Tutaj link to oficjalnej informacji: http://www.zzbrowar.pl/browaria_2013
AIPA 0,5l za 5.50 to jak za darmo.
PS. Jeśli coś źle wpisałem to proszę poprawic.
PROGRAM
czwartek 15.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
19.00 muzyka na żywo gra Artur Bradliński z zespołem*)
piątek 16.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
19.00 muzyka na żywo*)
sobota 17.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
niedziela 18.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
22.00 wybór zwycięskiego piwa, losowanie nagród
głosowanie Gości na piwo dnia oraz piwo festiwalowe będzie odbywać się poprzez zaznaczenie wybranego piwa na formularzu festiwalowym i wrzuceniu go do urny przy barze. Na zakończenie każdego dnia zostanie wybrane zwycięskie piwo. Spośród osób, które wybrały zwycięskie piwo zostanie wylosowana nagroda: 5 litrowa beczka piwa.
Piwo festiwalowe zostanie wybrane poprzez zliczenie wszystkich głosów z poszczególnych dni.
*) w przypadku rezygnacji zespołów muzyki na żywo nie będzie
NAGRODY
Do wygrania są cztery beczki piwa o pojemności 5 litrów każda. Zwycięska osoba zostanie wyłoniona poprzez wylosowanie formularza festiwalowego z grupy osób, które wybrały piwo dnia.
Losowania odbywać się będą po zakończeniu każdego dnia festiwalowego.
Beczka będzie do odbioru w browarze.
FESTIWALOWE PIWA
1.
AIPA
dark*)
American India Pale Ale to amerykańska odmiana wersji angielskiej. Piwo górnej fermentacji, którego cechą charakterystyczną jest wyraźny aromat chmielowy o kompleksowych i złożonych nutach cytrusów, kwiatów, perfum, żywicy, trawy, roślin, owoców.
Skład: słody: pale ale, CaraHell, czekoladowy, Carafa I Specjal, chmiele: Chinook Centennial, Citra, Mech irlandzki 4g
piwo ciemne
2.
AMERICAN
lager*)
Amerykański lager to piwo jasne dolnej fermentacji nawiązujące stylem do piw amerykańskich.
Skład: słód pilzneński, słód Carapils, ryż biały, chmiel marynka, mech irlandzki, drożdże
piwo jasne
3.
PILS
premium*)
Piwo dolnej fermentacji charakteryzujące się ostrym smakiem i jasną bursztynową barwą, orzeźwiający, sycący, pełen aromatu .
Nazwa pochodzi od miejscowości Pilzno(Plzeň) w Czechach gdzie w XIX wieku opracowano oryginalną recepturę. Pilzner zwany najpopularniejszym lagerem świata.
Skład: - słód pilzneński Weyermann®, słód Carapils, chmiel lubelski, drożdże
4.
AMBER
lager*)
Sama nazwa wywodzi się od niemieckiego czasownika „lagern”, oznaczającego „leżakowanie” lub „przechowywanie”.
Piwo dolnej fermentacji o głębokim bursztynowym kolorze. Zapach intensywnie słodowy. Smak słodki, owocowy słodowość zmieszana z aromatycznym chmielem.
Skład: - słód pilznenski Weyermann®, słód monachijski Typ I Weyermann®, słód Weyermann® melanoidynowy, słód Carared, chmiel Mittelfruh, drożdże
piwo jasne
5.
DUNKEL
premium*)
Klasyczny brązowy lager w stylu monachijskim został opracowany jako piwo ciemne. Powstały w Monachium styl stał się bardzo popularny w całej Bawarii (szczególnie we Frankonii) Charakteryzuje się głębią i kompleksowością słodu monachijskiego. Piwo o bardzo delikatnym, karmelowo-zbożowym zapachu.
Skład: - słód pilzneński Weyermann®, słód monachijski Typ I słód Cararomunich, słód Cararoma, Carafa typ II, chmiel Mittelfruh,Perle, drożdże
*) ilość piwa ograniczona, piwo podczas festiwalu będzie dostępne do wyczerpania zapasów
CENY
wszystkie piwa festiwalowe w kuflach 0,5 litra w cenie 5,50zł
Tutaj link to oficjalnej informacji: http://www.zzbrowar.pl/browaria_2013
AIPA 0,5l za 5.50 to jak za darmo.
PS. Jeśli coś źle wpisałem to proszę poprawic.
PROGRAM
czwartek 15.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
19.00 muzyka na żywo gra Artur Bradliński z zespołem*)
piątek 16.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
19.00 muzyka na żywo*)
sobota 17.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
niedziela 18.08.2013 r.
15.00 rozpoczęcie degustacji piw festiwalowych – głosowanie Gości na piwo dnia
22.00 wybór zwycięskiego piwa, losowanie nagród
głosowanie Gości na piwo dnia oraz piwo festiwalowe będzie odbywać się poprzez zaznaczenie wybranego piwa na formularzu festiwalowym i wrzuceniu go do urny przy barze. Na zakończenie każdego dnia zostanie wybrane zwycięskie piwo. Spośród osób, które wybrały zwycięskie piwo zostanie wylosowana nagroda: 5 litrowa beczka piwa.
Piwo festiwalowe zostanie wybrane poprzez zliczenie wszystkich głosów z poszczególnych dni.
*) w przypadku rezygnacji zespołów muzyki na żywo nie będzie
NAGRODY
Do wygrania są cztery beczki piwa o pojemności 5 litrów każda. Zwycięska osoba zostanie wyłoniona poprzez wylosowanie formularza festiwalowego z grupy osób, które wybrały piwo dnia.
Losowania odbywać się będą po zakończeniu każdego dnia festiwalowego.
Beczka będzie do odbioru w browarze.
FESTIWALOWE PIWA
1.
AIPA
dark*)
American India Pale Ale to amerykańska odmiana wersji angielskiej. Piwo górnej fermentacji, którego cechą charakterystyczną jest wyraźny aromat chmielowy o kompleksowych i złożonych nutach cytrusów, kwiatów, perfum, żywicy, trawy, roślin, owoców.
Skład: słody: pale ale, CaraHell, czekoladowy, Carafa I Specjal, chmiele: Chinook Centennial, Citra, Mech irlandzki 4g
piwo ciemne
2.
AMERICAN
lager*)
Amerykański lager to piwo jasne dolnej fermentacji nawiązujące stylem do piw amerykańskich.
Skład: słód pilzneński, słód Carapils, ryż biały, chmiel marynka, mech irlandzki, drożdże
piwo jasne
3.
PILS
premium*)
Piwo dolnej fermentacji charakteryzujące się ostrym smakiem i jasną bursztynową barwą, orzeźwiający, sycący, pełen aromatu .
Nazwa pochodzi od miejscowości Pilzno(Plzeň) w Czechach gdzie w XIX wieku opracowano oryginalną recepturę. Pilzner zwany najpopularniejszym lagerem świata.
Skład: - słód pilzneński Weyermann®, słód Carapils, chmiel lubelski, drożdże
4.
AMBER
lager*)
Sama nazwa wywodzi się od niemieckiego czasownika „lagern”, oznaczającego „leżakowanie” lub „przechowywanie”.
Piwo dolnej fermentacji o głębokim bursztynowym kolorze. Zapach intensywnie słodowy. Smak słodki, owocowy słodowość zmieszana z aromatycznym chmielem.
Skład: - słód pilznenski Weyermann®, słód monachijski Typ I Weyermann®, słód Weyermann® melanoidynowy, słód Carared, chmiel Mittelfruh, drożdże
piwo jasne
5.
DUNKEL
premium*)
Klasyczny brązowy lager w stylu monachijskim został opracowany jako piwo ciemne. Powstały w Monachium styl stał się bardzo popularny w całej Bawarii (szczególnie we Frankonii) Charakteryzuje się głębią i kompleksowością słodu monachijskiego. Piwo o bardzo delikatnym, karmelowo-zbożowym zapachu.
Skład: - słód pilzneński Weyermann®, słód monachijski Typ I słód Cararomunich, słód Cararoma, Carafa typ II, chmiel Mittelfruh,Perle, drożdże
*) ilość piwa ograniczona, piwo podczas festiwalu będzie dostępne do wyczerpania zapasów
CENY
wszystkie piwa festiwalowe w kuflach 0,5 litra w cenie 5,50zł
Comment