W Lidlu pojawiła się promocja Budweisera w cenie 2.49zł. Oczywiście zakupiłem testowo kilka i okazuje się, że to zupełnie inne piwo niż dotychczasowy Bud jaki był dostępny w Lidlu i innych sklepach. Po dokładniejszym przyjrzeniu się puszce dostrzegłem napis Budweiser B:Original. Dodam tylko, że piwo jest znakomite w smaku, a na stronie czeskiej Budweisera właśnie taka wersja występuje jako jedyna. Co na to znawcy tematu?
Budweiser B:Original z Lidla
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika calvus Wyświetlenie odpowiedziW Lidlu pojawiła się promocja Budweisera w cenie 2.49zł. Oczywiście zakupiłem testowo kilka i okazuje się, że to zupełnie inne piwo niż dotychczasowy Bud jaki był dostępny w Lidlu i innych sklepach. Po dokładniejszym przyjrzeniu się puszce dostrzegłem napis Budweiser B:Original. Dodam tylko, że piwo jest znakomite w smaku, a na stronie czeskiej Budweisera właśnie taka wersja występuje jako jedyna. Co na to znawcy tematu?
-
-
Kilka tygodni temu Budweiser odświeżył etykiety i przemianował swoje wyroby na taką właśnie formę B: ..... Wszystko po to, bo ze starymi etykietami i nazwami młodzi ludzie nie chcieli go pić Znawcy tematu takie rzeczy wiedzą.Last edited by Pendragon; 2014-05-07, 13:36.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Mamy więc:
- B: Original (12)
- B: Classic (10)
- B: Dark
- B: Strong
- B: Free
- B: Special (krouzkowana 12, tylko w beczkach)
- i... nie wiadomo czemu bez zmiany nazwy - Cvikl (krouzkovana 10, tylko w beczkach)Last edited by Pendragon; 2014-05-07, 13:43.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMamy więc:
- B: Original (12)
- B: Classic (10)
- B: Dark
- B: Strong
- B: Free
- B: Special (krouzkowana 12, tylko w beczkach)
- i... nie wiadomo czemu bez zmiany nazwy - Cvikl (krouzkovana 10, tylko w beczkach)
Comment
-
-
a dla ciekawostki, to u nas kosztuje 2,49 a w Czechach 22kć , czyli ok. 3,40 złKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
W Czechach też są promocje. Poza promocjami to piwo kosztuje coś koło 5 zł
Comment
-
-
Warto ten wątek przenieść chyba pod promocje cenowe bo zaraz będziemy mieli dwa podobne.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
To mój pierwszy post. Przepraszam za odświeżenie tematu, ale trafiłem tu z google po wpisaniu "budweiser opinie". Kupiłem dzisiaj rano dwa Budweisery B:Original w Lidlu za bodajże 2,49 (butelka 0,5l).
Nie jestem smakoszem piwa, chociaż różnych piw, również z browarów rzemieślniczych próbuję i lubię wypić coś nowego. Znudziły mi się Żywce, Tyskie, Warki i tak dalej, więc stwierdziłem, że kupie tego Budweisera i zobaczę co to warte. Okazuje się, że piwo jest rewelacyjne, naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyło. Sprzedawane jest w zielonych butelkach tak jak Carlsberg czy Heineken, ale to chyba trochę inny gatunek piwa(?). Może jakiś ekspert się wypowie czy ta zielona butelka to tylko merchandising, czy może ma to jakieś praktyczne zastosowania w stosunku do zawartości butelki?
Jeżeli ktoś nie pił Budweisera, to warto spróbować, szczególnie za takie pieniądze.
Comment
-
-
Kiedyś na swoim kanale na youtube Tomasz Kopyra wspominał, że zielone butelki przepuszczają więcej promieni ultrafioletowych od butelek brązowych, stąd moje pytanie czy to jakiś specjalny zabieg, który wpływa na walory smakowe trunku. Teraz sobie odszukałem ten filmik i nie chodzi o smak, tylko o zapach. Podobno piwo w zielonych butelkach specyficznie pachnie gdy sobie trochę postoi.
O co chodzi z tymi markami premium? Że są droższe? Bo piw w zielonych butelkach jest całkiem sporo. Poza wspomnianym Heinekenem czy Carslbergiem, które są wyraźnie droższe jest też Lech (który też jest droższy), ale są też Namysłów Pils, Perła Export, Perła Pils czy Łomża Export, które chyba są w normalnej cenie?
Comment
-
Comment