Topaz, Metro Trocka- Imperial Baltic Porter z Suską Sechlońską z Brofaktury wyskakuje przy kasie po 10.99 (na półce cena 14.79).
Warzony raz do roku, warka 31.05.21, poj. 375 ml.
Wziąłem dwie sztuki, cztery zostawiłem na półce.
Poprzeceniane także inne piwa z Brofaktury na 3.99 zł.- Black Jack, Roskoszne, Kupieckie.
Bierhalle Arkadia idzie na rekord, nie pamiętam by kiedykolwiek było tak tanio Obecnie wszystkie lane piwa (do butelek klienta) po 8 zł/litr!
Wczoraj można było zakupić:
- Pils
- Pszeniczne
- Marcowe
- Dyniowe Ale
- Koźlak
Bierhalle Arkadia idzie na rekord, nie pamiętam by kiedykolwiek było tak tanio Obecnie wszystkie lane piwa (do butelek klienta) po 8 zł/litr!
Wczoraj można było zakupić:
-
- Koźlak
Trzeba dodać, że koźlaczek ma ok. 9% alkoholu, którego pijąc nie czuje się :-)
Lwówek za Doktorów został prawie pogrzebany w temacie jakości piw, także pewnie w smaku będzie mocno przeciętnie.
Za te grosze jedno wziąłem, spróbuje za kilka dni, ale rewelacji się nie spodziewam.
Dzisiaj już bez dyni, a po 3 literku czuć koźlaczka
Dzisiaj dynia ponoć jest, ale nie skorzystałem. Napełniłem dwie buteleczki koźlakiem za jedyne PLN 28 . A, ważna sprawa - jedna flaszka 1,5 l, druga, 2 litry.
Trzeba dodać, że koźlaczek ma ok. 9% alkoholu, którego pijąc nie czuje się :-)
Nabyłem dziś wieczorem w Arkadii i konsumuję. Tragedii nie ma, ale trochę mnie ten koźlak rozczarował. Nieco wodnisty i pustawy, do tego nuta diacetylu, na który jestem wyczulony. Woltaż na pewno nie 9 proc., no chyba że mam dzień konia Szacuję, że jakieś 7-7.5 proc.
Duże Kerfury (Galeria Mokotów, Arkadia, a może i inne) zrobiły promocję na Miłosław. Pilzner, Niefiltrowane, Witbier, Chmielowy Lager, Blonde Ale - wszystkie po 2,69 + 0,60 kaucja. Także promocja na "Żywce" z Cieszyna (jeszcze) - APA, Porter i Belgijskie Ale po 3,99 + 0,50 kaucja. Ceny ważne do 14.12.2020.
Comment