Prawdopodobnie będzie to rebrandowane sezonowe z cieszyna, jeśli tak to cenowo będzie jak apa, czyli rewolucji nie zrobią, bo kto pije piwa za "5 zł" kiedy można kupić za to 2 piwa.
Prawdopodobnie będzie to rebrandowane sezonowe z cieszyna (...)
Nie wiem na ile grafika, którą załączyłem oddaję prawdę, ale z tego co można z niej wyczytać Sezonowe z Cieszyna i Żywiec Saison różnią się zawartością alkoholu (5,9% vs 6,5%) oraz nieznacznie ekstraktem.
No, no, no... Mimo wszystko przeczytać na etykiecie Żywiec Saison... Kto mógłby przypuszczać jeszcze trzy lata temu, że do tego może dojść? Znajdzie się taki cwaniak?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Nie wiem na ile grafika, którą załączyłem oddaję prawdę, ale z tego co można z niej wyczytać Sezonowe z Cieszyna i Żywiec Saison różnią się zawartością alkoholu (5,9% vs 6,5%) oraz nieznacznie ekstraktem.
No, no, no... Mimo wszystko przeczytać na etykiecie Żywiec Saison... Kto mógłby przypuszczać jeszcze trzy lata temu, że do tego może dojść? Znajdzie się taki cwaniak?
Naprawdę wiele się pozmieniało, jak przypomnę sobie rynek sprzed 5 lat to dokonała się istna metamorfoza. W 2011 roku jak wychodziło BPA Dori jako GCH to od razu po premierze było jasne że to będzie piwo roku, dziś żeby wybrać piwo miesiąca to nieraz trzeba się nieźle napocić
Comment