Tydzień brytyjski w Lidl
Collapse
X
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku -
Jak ktoś pił Golden IPA to chętnie poczytam opinię która (ta czy Reserve) lepsza.
Pewnie kupię po sztuce dla sprawdzenia ale rozważam zrobienie zapasu od razu, zanim lokalni "BARmani wykupią do swoich knajp i będą sprzedawali po 8zł za 2 miesiące.Ostatnia zmiana dokonana przez forra6; 2015-07-20, 10:34.Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the godsComment
-
Ginger... zupełnie nie moja bajka. Nie do wypiciaComment
-
No po 6ciu różnych piwach to faktycznie mogłeś mieć już różne "szmaki"Szukam cytrusowo-grejpfrutowej IPY stąd moje pytanie która lepsza
Don't trust nobody, It will cost you much too much
-
Miałeś rację - nie były.
Golden IPA totalne rozczarowanie, dawno nie piłem tak niesmacznego, męczącego piwa.
Reserve całkiem przyzwoite, lepsze od poprzednika, bogatsze w smaku, ale dalej bez szału.
Dużo lepsze od wymienionych okazało się West Coast IPA wystawione już kiedyś w tygodniu amerykańskim - teraz dostawione tuż obok po starej cenie (4zł).
Late RED okazał się faktycznie najlepszym piwem dnia dzisiejszego, polecam każdemu kto nie pił, a rok temu nie było więc warto w mojej opinii. Reszta "staroci" w lodówce. Gingera nie kupiłem i tego najdroższego również.
Miałem za to okazję podyskutować z leciwymi emerytami co warto kupić żeby nie było za gorzkie i nie spowodowało drenaża portfela - wszak piwo za 4zł musi być pewniakiem, ale nie "wynalazkiem" do testówPrawie odesłałem ich do stoiska z Carlsbergiem w promocyjnej butelce, ale jednak przełamali się i coś ostatecznie wybrali.
Don't trust nobody, It will cost you much too much
-
Comment
-
Kupiłem Reserve i kilka zgrzewek GuinessaPo 3.99 grzech nie brać.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Miałeś rację - nie były.
Golden IPA totalne rozczarowanie, dawno nie piłem tak niesmacznego, męczącego piwa.
Reserve całkiem przyzwoite, lepsze od poprzednika, bogatsze w smaku, ale dalej bez szału.
Dużo lepsze od wymienionych okazało się West Coast IPA wystawione już kiedyś w tygodniu amerykańskim - teraz dostawione tuż obok po starej cenie (4zł).
PS
Reserve IPA bardzo ciekawe i warte powtórzenia, i z całą pewnością warte swojej ceny (w Lidlu)
PSII
Mimo wszystko nie odsyłałbym klientów do Carlberga - to mogą sobie kupić zawsze i wszędzie. Ja zawsze gorąco zachęcam nieobeznanych do eksperymentowania, zwłaszcza w Lidlu, gdzie oferty są bardzo ograniczone czasowo i przystępne cenowo.
PSIII z niecierpliwością czekam na tydzień belgijskiComment
-
Jak wczoraj szedłem do Lidla po coś wybrać, to jakiś gość pakował do bagażnika 4 kartony Carlsberga. A brytyjskie wynalazki sobie stoją. Jutro spokojnie skoczę po kolejne 2. Tym razem pewnie jednak te IPY wezmę, bo gorąc ma być straszny, a na wieczór bedą w sam raz.Comment
-
Jak wczoraj szedłem do Lidla po coś wybrać, to jakiś gość pakował do bagażnika 4 kartony Carlsberga. A brytyjskie wynalazki sobie stoją. Jutro spokojnie skoczę po kolejne 2. Tym razem pewnie jednak te IPY wezmę, bo gorąc ma być straszny, a na wieczór bedą w sam raz.
mnie najbardziej bawi jak ludziska w martktach długo debatują nad wybraniem np. warki czy żubra rozchwalając się nad niuansami smakowymi :PComment