Promocje cenowe [KOMENTARZE]

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• abernacka
    replied
    Jak każda moda przemija, i ta przeminie. Płakać po niej nie będę.

Leave a comment:

• kosher
    replied
    Takie spostrzeżenie A.D. 2017 - coraz więcej kraftów pojawia się w hipermarketach, wybór już jest taki, że część z nich leży tak długo na półkach, że zaczynają gonić terminy ważności.
    Ostatnio łapię się na tym, że coraz częściej wybieram za psie pieniądze (3-4 zł.) na przecenie porządnego rzemieślnika niż w stałej cenie regionalsa np. z BRJota, Fortuny czy Kormorana.
    Nie wiem kto na tym zarabia, ale zjawisko przybiera na sile. Tak czy owak szczególnie z tego powodu mój portfel się nie martwi
    Po drugie coraz lepszy wybór piw rzemieślniczych z hiperach może zacząć się przekładać na osłabienie popytu w pobliskich małych sklepach specjalistycznych, gdzie jest poza tym zwykle ustawiona wyższa marża. Dobrym przykładem jest ursynowski Leclerc i pobliska Skrzynka Piwa, gdzie już często straszą puste półki a ceny są zaokrąglone do równych kwot do góry.

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    Też wolałem Granat, ale ten strong taki zły nie jest
    Zdjęcie dale dobre, bo u naszych sąsiadów w gazetkach jest Granat, ale coś pochrzanili z piwami; nie pierwszy raz-miał być DAB Maibock, a dali zwykłego dortmundera export.

Leave a comment:

• Palacz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    A do mnie przywieźli 16 Stronga zamiast Granata. Rozczarowanie...
    Wychodzi na to, że dali złe zdjęcie do gazetki, bo bylem w dwóch Lidlach i w obu Argus Strong 16

Leave a comment:

• Lhunbleidd
    replied
    Krasna Jędza mnie nawet podeszła, Gocha trochę mniej. Jeśli dobrze pamiętam to żadne piwo z Glogera dupy nie urwało, łącznie z porterem. Choć odświeżę sobie, bo za tego piątaka to grzech nie wziąć na spróbówkę...

Leave a comment:

• behegrzmot
    replied

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd
    W Kauflandzie od czwartku Gloger za 4.99 (Krasna Jędza, Płocha Gocha i Karyna z Młyna). Za tyleż Olbracht z Piernikowym Fochem. W Intermerche Glogera wstawili za 7.99, więc oferta Niemców niezła.
    Z tych 5 piw będzie coś wartego uwagi?

Leave a comment:

• dadek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson
    Byłem w trzech wrocławskich freszożabkach i tylko w jednym mieli Ciechan AIPA, w dodatku za 6,49, bez promocji 2za9. W dwóch pozostałych duże oczy.

Za to wczoraj w moim Freszu pojawił się Okocim Porter za 4,99, w mistrzowskiej szacie. Myślałem że to ta kiepska warka do 04.05.2018 ale to jednak nowa warka do bodajże 10.06.2018. Szkoda tylko że nie dało rady go kupić, bo nie można było go wbić na kasę
    We Freshu koło mnie oczywiście promocja obowiązywała ale dali jedną skrzynkę AIPA z Ciechana, podobnie wcześniej było z Klonowym milkstoutem z Miłosławia. Nawet na półki nie wystawiali, ja się spytałem to dostałem przyniesione z zaplecza. Po dwóch dniach wykupiłem wszystkie, zostawiając jedno nie do pary za normalną cenę. Czerwony i Czarny Smok co prawda stał na półkach i po promocji ale max tydzień. Do tej pory nie dowieźli więcej. Na szczęście cieszyńskiej trójcy (APA, Saison, Porter) w cenie 2 za 7 nie brakuje

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    U mnie też regularna cena to 4+, ale jak widzę w wątku PROMOCJE cenę tego piwa w okolicach 5 zł to włącza mi się lampka z napisem "szukam frajera". Ja kupiłem na promocji w Kauflandzie dwa razy i tylko jakieś dobrze ocenione warki kupuję w regularnej po 1-2 szt. A pamiętam jak dziś hasło z giełdy żywieckiej PORTERY PO 4, Z DYCHY NIE WYDAJEMY
    Mistrzowski Porter z Okocimia od jego pojawienia się kupowałem w Auchan za 3,98, dziś widziałem za 4,14, czyli znośnie. A np. Komes Porter też nieźle bo po 4,88 (wszystkie inne Komesy również w tej cenie).
    Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2017-02-16, 20:30.

Leave a comment:

• robox
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
    Pytałem się bo u mnie nabijają 2 za 7,50.
    Musisz ich poprawić U mnie też promocja "2 za 7 zł".

Leave a comment:

• marqqq
    replied

Wysyp na Portery w tym tygodniu.

Argus, Okocim, Żywiec. Tylko brać.

Leave a comment:

• Rogerson
    replied
    W sumie to napisałem o OP w ramach ciekawostki. Promocją trudno to nazwać, z tego co widziałem to akurat jest regularna cena we freszu.

Poczekam do momentu w którym będzie jak z żywieckim - promocja 3 za 11

Leave a comment:

• robox
    replied
    Byłem w trzech wrocławskich freszożabkach i tylko w jednym mieli Ciechan AIPA, w dodatku za 6,49, bez promocji 2za9. W dwóch pozostałych duże oczy.
    Widocznie sprzedało się na zapleczu .

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    U mnie też regularna cena to 4+, ale jak widzę w wątku PROMOCJE cenę tego piwa w okolicach 5 zł to włącza mi się lampka z napisem "szukam frajera". Ja kupiłem na promocji w Kauflandzie dwa razy i tylko jakieś dobrze ocenione warki kupuję w regularnej po 1-2 szt. A pamiętam jak dziś hasło z giełdy żywieckiej PORTERY PO 4, Z DYCHY NIE WYDAJEMY

Leave a comment:

• Rogerson
    replied
    W Kaufie cena regularna to też grubo ponad +4, a w moim osiedlowym Społem +4,5. Nie widziałem go nigdzie za mniej niż 4, no chyba że mówimy o promocji w Kaufie która jest co jakiś czas.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Okocim Porter za 4,99
    że ile? Już niedługo portery koncernowe będą sprzedawać powyżej 5-tki rekompensując sobie straty na jasnych piwach dla Januszy.

Leave a comment:

• Rogerson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
    U mnie też nie wystawione, przyniesione z zaplecza, warka ta sama.

Za to wczoraj w moim Freszu pojawił się Okocim Porter za 4,99, w mistrzowskiej szacie. Myślałem że to ta kiepska warka do 04.05.2018 ale to jednak nowa warka do bodajże 10.06.2018. Szkoda tylko że nie dało rady go kupić, bo nie można było go wbić na kasę

Leave a comment: