W Leclercu w Rzeszowie nakupowali tych piw i pewnie nie schodzą, bo drogie, to robią wyprzedaż. Data przydatności tych piw nie jest długa, a nie mogą sprzedać przeterminowanych. Wybiorę się z ciekawości, ostatnio jak byłem to całkiem sporo tego stało na półce. Kupiłem piwo Kingpin, ale mi nie podeszło. Jednak skoro ceny obniżyli, to warto skosztować tego co tam mają.
Tesco Kabaty, W-wa, od dzisiaj do 26 grudnia:
Żywiec Porter- 3.49
No pięknie U mnie w Tesco jest teraz po 3,99. Co to oznacza? Porter żywiecki ma 9,5% alk, czyli 4 butelki dają dokładnie 0,5 litra wódki 38%. 4 Żywce to wydatek (3,49x4=) 13,96 zł lub (3,99x4=) 15,96 zł. Nie wiem czy gdziekolwiek można dostać pół litra wódki 38% w takiej cenie. Wniosek jest jeden
W Leclercu w Rzeszowie nakupowali tych piw i pewnie nie schodzą, bo drogie, to robią wyprzedaż. Data przydatności tych piw nie jest długa, a nie mogą sprzedać przeterminowanych. Wybiorę się z ciekawości, ostatnio jak byłem to całkiem sporo tego stało na półce. Kupiłem piwo Kingpin, ale mi nie podeszło. Jednak skoro ceny obniżyli, to warto skosztować tego co tam mają.
Revolta w naszym leclercu ma daty minimum 2 miesiące na przód.
Pinta chyba podobnie, ale nie patrzyłem.
Revolta ma dobre ceny, bo pewnie lokalnie browar a dokładnie osoba odpowiedzialna za marketingo-dystrybucje dogadała się ze sklepem, bez pośredników, bo sama jest pośrednikiem.
chyba
Ceny pinty są ok, i nie musi być tu głównym powodem data, bo już takie ceny bywały nie tylko w tym sklepie.
No pięknie U mnie w Tesco jest teraz po 3,99. Co to oznacza? Porter żywiecki ma 9,5% alk, czyli 4 butelki dają dokładnie 0,5 litra wódki 38%. 4 Żywce to wydatek (3,49x4=) 13,96 zł lub (3,99x4=) 15,96 zł. Nie wiem czy gdziekolwiek można dostać pół litra wódki 38% w takiej cenie. Wniosek jest jeden
To nie koniec absurdów. Na stacjach BP widziałem ostatnio Van Pur 10% (czyli Kopyrowy barley wine) w konserwie za 2.89 zł. i to niby w normalnej cenie, bez promocji
w carrefourze Borek Wrocław wyprzedaze:
Okocim Niepasteryzowane Chmielone na zimno - 1,99zł
Blanche de Bruxelle Biere Blanche - 4,99zł
i tutaj nie pamietam cen ale bylo jeszcze (pojedyncze buteleczki):
Vivat Blonde
Chiti Blonde
Chiti Ambree
Bojan Czarne (niestety ktos mi zwinal sprzed nosa ostatnie 2 butelki)
ceny wahaly sie miedzy 4,99-6,99zł
Miloslaw i Grodziskie zestaw - 19,99zł
Promocja już po terminie, bo w moim Tesco wykupiłem całość, ale popatrzcie w innych.
Ciechan Miodowe po 2.50zł (data do wczoraj). Po zwrocie butelki u konkurencji, piwo wychodzi 2zł. Znakomite, mimo daty.
Don't trust nobody, It will cost you much too much
Beware of the dagger, It caress you at first touch
O, all small creatures, It is the twilight if the gods
Comment