Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
W bytomskim Intermarche w cenie 2.39 jest:Kirin,Singha i Asahi.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Z ciekawości zajrzałem dziś do czterech Biedr na warszawskiej Pradze. Po Leffe ani śladu, więc trzeba mieć chyba dużego farta i pewnie w dużych miastach najtrudniej trafić
Następnym razem, jak trafisz w dobrej cenie Speedway Stout z AleSmith na stacji Conoco w Warszawie, to napisz proszę (od razu), że chodzi o Warsaw w Illinois .
PS. Wiem, gdzie jest Stegna, ale jak ktoś z Targówka pisze 'w Stegnie', to IMHO bardziej prawdopodobne jest, że popełnił błąd (typu 'na Włochach' bo jest 'na Targówku') i myślał o Stegnach w Warszawie, a nie o Stegnie w woj. pomorskim.
Następnym razem, jak trafisz w dobrej cenie Speedway Stout z AleSmith na stacji Conoco w Warszawie, to napisz proszę (od razu), że chodzi o Warsaw w Illinois .
PS. Wiem, gdzie jest Stegna, ale jak ktoś z Targówka pisze 'w Stegnie', to IMHO bardziej prawdopodobne jest, że popełnił błąd (typu 'na Włochach' bo jest 'na Targówku') i myślał o Stegnach w Warszawie, a nie o Stegnie w woj. pomorskim.
Wydawało mi się, że napisałem dość wyraźnie ....w Stegnie. Czasami trochę podróżuję.
Jeżeli nie zrozumiałeś to sorrki
W Tesco na Zabrzańskiej w Bytomiu Pierwsza Pomoc z Pinty po 3 złote
No i mamy przyzwoitego lagera za trójkę
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment