Ponieważ pojutrze poniedziałek zawczasu wpisuję, że bedę nieobecna w Spiżu z powodu obecności w Łodzi, ale tam oczywiście też nie omieszkam spożyć czegoś dobrego
Poniedziałek w Spiżu zaliczony w składzie: Breslauer, Jerzy i Marusia.
Ja2ger jeśli był, to sie nie przyznał, albo nas nie poznał
Niestety, promocja się skończyła
Jerzy dowiedział się od pani barmanki, że teraz będzie tylko czasem na jasne, a wczoraj wyjątkowo w cenie promocyjnej było tylko ciemne
Za to w ogródku na górze pszeniczka po 5,5 zł - pewnie jak zwykle gorszej jakości, niż ta na dole - trza będzie sprawdzić.
Byłem i rzeczywiście niekogo nie poznałem
ale i tak ciężko by było - moi koledzy nie byliby chyba zbyt zadowoleni gdybym ich opuscił. No, cóż... następnym razem.
Aha, czy Wy mówicie poważnie, że to już koniec Poniedziałków Studenckich w Spiżu?
Ja2ger napisał(a) Aha, czy Wy mówicie poważnie, że to już koniec Poniedziałków Studenckich w Spiżu?
Niestety, to prawda (informacje od kelnerek). Wczoraj tylko ciemne było w promocyjnej cenie 3,50 za pół litra, ale to podobno tylko wyjątkowo w tym dniu. Pozostałe piwa na dole kosztowały tyle co zawsze, czyli ok. 7 zł. Trudno im się dziwić - zrobiło się ciepło i wiadomo, że ludzie będą przychodzić na Rynek i będą pić piwo, więc już niepotrzebne są promocje.
Ja2ger napisał(a) Byłem i rzeczywiście niekogo nie poznałem
ale i tak ciężko by było - moi koledzy nie byliby chyba zbyt zadowoleni gdybym ich opuscił. No, cóż... następnym razem.
No wiesz, Marusia nie taka straszna jak ją malują , nie przegoniłaby Twoich kolegów Za innych nie odpowiadam bo nie znam
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment