Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
W Poznaniu przy obwodnicy w sklepie firmowym Żywca 6 butelek + kufelek kosztuje 15,60. Obwodnica była tak zakorkowana, że udało mi się skoczyć do sklepu i jeden taki zestawik sobie kupić.
W Rybniku nikt o takiej promocji nie słyszał. Ale trafiłem przypadkowo na Żywca 0,5 l w bezzwrotnych butelkach - z wytłoczonym logo browaru i krawatce... Ładne, nawet kupiłem co bardzo rzadko mi się zdarza w przypadku tego piwa. Ciekawe czy staną się standardem? Może kto wie?
W Lublinie zestaw (7 * puszka + kufel) był w Realu ,a w sklepach jest zestaw (6 * 0,5 l but zwrotna + kufel) i już jest w tym tygodniu drugi z trzech rodzajów kufla
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Sprzedam zestaw na start, większość sprzętu z zestawu startowego z Twojego Browaru, historia: 3 warki.1. Fermantator z kranikiem 33 l
2. Fermentator z rurką 33l
3. Aerometr
4. Łyga
5. Środek do dezynfekcji ok. 50 % opakowania
6. Filtrator z oplotu
7. Jodowy...
Comment