We wrocławskim Selgrosie trafiłem na ładny kartonik, w nim 3 Belfasty 8,1% oraz pokal ... Cena zestawu bodajże 10,70 zł ... Kolor etykiet odwrotny niż na tradycyjnym Belfaście ... Butelki bezzwrotne.
3 x BELFAST Jabłonowo + pokal
Collapse
X
-
Ładnie to wygląda, szkoda tylko, że Belfast nie jest taki jak dawniej (bezsensowne podniesienie zawartości alkoholu).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
ktoś na Forum wspomniał że niniejszy zestaw jest ceniony na 20 pare złotych w któryms ze sklepów w Polsce- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mam nadzieję, że spotkam ten komplet w Płocku, lub jego pobliżu... Ostatnio w moich stronach Belfast dostępny jest tylko z puchy i jakoś jakość jakby trochę słabsza, a wraz z tym komplecikiem świta nadzieja na dobry stary Belfast ze szkła, no i pokal.
Może jak bedę do niego mówił to przyjdzie:
- Belfast, chodź tu, chodź do mnie, Słyszysz?BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
w carefourze przed świętami za 9.99 zł i to moim zdaniem przyzwoita cena za trzy smaczne ciemne piwa w butelce plus gustowny pąkal (bez podziałki). szkoda, że tylko w promocji ze szkiełkiem mozna dostać w Krakowie butelkowego belfasta.
Comment
-
-
Ty to nazywasz przyzwoitą ceną Toż to za piwo wychodzi 3.33 pln.Zgroza.Wygląda na to,że za pokal płacimy my Więc co to za promocja?Last edited by kiszot; 2003-12-27, 14:16.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Sądzę, że zachodzi tu pewna pomyłka słowna i być może pora na nowy dział w Browarze, czyli "Zestawy ekskluzywne" ... Nikt nikomu nie daje nic za darmo, zaś ten i jemu podobne zestawy traktuję jako gadgety, limitowane serie wypuszczane w kilku tysiącach egzemplarzy ... Jest wybór, możesz kupić piwo ze skrzynki po niższej cenie - lub wydać więcej, otrzymując dodatkowo kolekcjonerską rzecz typu pokal, kufel itp ... Wybór należy do nas - kto chce ten kupuje ... Tak czy owak szklanka czy kufel też ma swoją wartość na giełdach i aukcjach internetowych ... Czasami tak dużą, że piwo w zestawie wychodzi całkowicie za darmo ...
Zgadzam się natomiast z jednym - słowo "PROMOCJA" jest w takich przypadkach masowo nadużywane i powinno się je zastąpić innym ... W/w zestaw nie ma nic wspólnego z promocją ...Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
No i w tym wypadku trudno mówić o wyborze. Bo w Carfurach jest tylko Belfast w zestawie. Na Śląsku zresztą poza tym zestawem Belfasta nie uświadczysz.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Te braki to chyba już standart na rynku ... U nas nie dostanie się za to innych piw obficie występujących w pozostałych regionach ... We wrocławskim Selgrosie trwa najwidoczniej akcja promująca Jabłonowo, gdyż jest całkiem spora nadwyżka Belfasta ( i kilka razy na godzinę z głośników leci reklama ) ...
Jest natomiast nadzieja, że zestawy ekskluzywne to "jaskółka" i Belfast w śląskich Carrefour'ach pojawi się w normalnych cenach - ale o to już należy pytać przedstawicieli i dystrybutorów Jabłonowa.Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
Comment