Jeszcze w Zabrzu spotkałem taką niby promocję, że w jednym dniu tygodnia (nie wiadomo którym-poniedziałek, wtorek, środa, czwartek) jest lane Gronie po 2,50 zł, a normalnie po 3,40.
O promocji z gadżetami słyszałem od kolegi i to aż w dwóch knajpach na terenie Rudy. Sam nie widziałem, bo może i dlatego, że nie piję za dużo w knajpach.
Dla mnie takie promocje nie istnieją-knajpiarze wszystko trzymają dla siebie-nie którzy sprzedawcy rówież.
W Radzyniu co jakiś czas są promocje w knajpach Perły. Najczęściej drobne gadżety (otwieracze, zapalniczki itd.) za 3 lub 4 zakupione Perełki. To samo dotyczy sklepów społemowskich LUX.
Ja osobiście nie spotkałam się z żadnymi takimi promocjami piwnymi w knajpach. Raz tylko w CK. Browarze było darmowe piwko, a stawiał właściciel...Strasznie pewny siebie gość.
ja nie licząc zadnych Happy hour tylko raz sie spotkałem z promocją w Baryłce kilka lat temu, gdzie sprzedawali śp Wista - trzeci Wist darmowy
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
w wlkp sa promocje np. ostatni to promocja o nazwie dla piwoznawcow Tysakiego
4albo5/nie pamietam dokladnie/ podstawka-ukladanka
7albo5 otwieracz medal
14 kufel piwoznawcy pozdrawiam
W Lesznie tylko raz spotkałem, w małym pabie osiedlowym był otwieracz do 4 piw, do wyboru były trzy wzory.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment