mwa napisał(a) (...)knajpiarze wszystko trzymają dla siebie-nie którzy sprzedawcy rówież.
Nie tak dawno uczęszczałem systematycznie (ok 3 razy w tyg.) do pewnej knajpki w Gliwicach i (wraz z 2 kumplami) otrzymałem kalendarz tyskiego, a poźniej karty z tegoż samego, z tekstem że "to dla stałych klientów" - a więc promocja ograniczona Poza tym w tym jak i w wielu innych miejscach są zniżki na browary dla studentów (nawet do 1zł). Widać niektórzy jednak potrafią się dzielić...
Wrocławski Rejs Pub.
Od początku istnienia tegoż przybytku można zamówić tzw. "maratończyka" tzn. jednorazowo kupujesz 5 piw, a szóste jest gratis.
No i bardzo zacna inicjatywa, bodajże już od 4-5 semestrów w okolicach trwania sesji egzaminacyjnej. Zwie się ona "piwo za dwóję" i polega na tym, że po okazaniu indeksu z rzeczoną "pałą" i zakupie półlitropwego piwa dostaje się małe piwko (300 ml) gratis na otarcie łez.
Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Piwo dla Lidla uwarzone w jakimś Węgierskim browarze. Pojawiło się na chwilę w okolicach Czerwca, i później zniknęło.
Cena trochę zaporowa jak na 0,33 litra, bo aż 6.99 zł.
Byłem dziś w Lidlu upolować...
Comment