czy HIT, kwestia gustu, w sumie gdybys poszukał w wyszukiwarce to bys znalazł, browar Belgia, Kielce, zresztą dziwi mnie, ze tej informacji nie wyczytałeś na kontretykiecie
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
spoko gingers to dla mnie nie piwo ale skrzydelka belgia wielkiemu troszeczke podciela wielce spadla sprzedaz Redssa PALM tez wskoczyl na rynek w zeszlym roku w nowej"szacie"
Ok z innej beczki
Czy jakis browar wypusci nowy rodzaj piwa/ktory moze stac sie "hitem"/
Od kilku lat co jakis czas browary na poczatku "sezonu"/dla niektorych ludzi sezon na piwo zaczyna sie wiosna/ wypuszczaja nowe gatunki-rodzaje piwa np. tyskie 0.66 ,debowe,palm,redss czy gingers. Bedzie cos takiego w tym roku?
pozdrawiam
kroko napisał(a) Ok z innej beczki
Czy jakis browar wypusci nowy rodzaj piwa/ktory moze stac sie "hitem"/
Od kilku lat co jakis czas browary na poczatku "sezonu"/dla niektorych ludzi sezon na piwo zaczyna sie wiosna/ wypuszczaja nowe gatunki-rodzaje piwa np. tyskie 0.66 ,debowe,palm,redss czy gingers. Bedzie cos takiego w tym roku?
pozdrawiam
A czym się różni oprócz wielkości flaszki i oczywiście ilości płynu Tyskie w butelkach 0.66l od 0.5 l.Toć przecie to ten sam gatunek i pewnie ta sama warka piwa.
Pisz proszę z ogonkami,gdyż naprawdę ciężko się czyta.
Co do pytania-miejmy nadzieję,że jeszcze istniejące małe i średnie browary uwarzą coś co może wywołać poruszenie. Giganci nie mają zamiaru Nas rozpieszczać,wolą kupować i zamykać momentalnie browary-konkurencję
kishar napisał(a) A ja mam nadzieje na pierwszego polskiego pszeniczniaka.Moze Amber sie odwazy lub tez Jurand?
Myslę ,że to już czas na to by piwa pszeniczne pojawiły się w Polsce!
Macham proporczykami by to był Amber, może w ten sposób będzie szansa na słód pszeniczny :-) ...i drożdze ...
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Koledzy przedmówcy idealnie wyrazili również i moje nadzieje na "hit sezonu". Zwłaszcza, że Simon w którymś temacie dyskretnie sugerował jakąś nowość w Amberze...
Nawet jeśli nie będzie to pszeniczniak, to hitem sezonu i tak może zostać.
a ja mam nadzieję, ze Gambrynus zdecyduje się uwarżyć planowanego od dawna Portera, toz to były hit dopiero
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment