Z tego co dowiedziałem się w Browarze ,to zmiana nazwy jest wymuszona poprzez wejście do UE i dzięki temu czeski Gambrinus ma prawa do tej nazwy.Widziałem już nowe skrzynki i etykiety Ciechana ,na etykietach jest wierza jakiegoś zamku i ogólnie jest podobna do etykiety przejściowej Gambrynusa ,tylko zamiast Gambrynus jest Ciechan.Przyjechały też nowiutkie keg-i 30l i będzie Gambrynus z kija
Koniec Gambrynusa?
Collapse
X
-
sklep-piwowar napisał(a)
(...) na etykietach jest wierza jakiegoś zamku (...)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Może już pora by zmienić nazwę tego browaru w naszym dzienniku piwnym?
Comment
-
-
sklep-piwowar napisał(a)
i będzie Gambrynus z kija
Wg mnie nowa nazwa jest kaszaniarska (wiem , wiem - pewnie se przechlapalem i nie dostanę już tam żadnych etykiet ale szczerość kosztuje).Domyślam się iż zmiana była raczej wymuszana przez jakieś tajemnicze kwestie interpersonalno-rynkowe niż przez potrzebę "zmian dla samych zmian".
Jeśli jednak TYLKO na zmianie nazwy a nie na zakończeniu dzialalności browaru się skończy to spoko. Ma to też dobrą stronę - będą (lub już są) nowe kapselki , etykiety , szkiełko itp. W imieniu kolekcjonerow dziękuję więc Browarowi za dbałóść o częste zróżnicowanie materiałów kolekcjonerskichPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Istotnie na nowych etykietach jest napisane: Browar "Ciechanów" i faktem jest że wpłynie to na zwiększenie ilości etykiet wypuszczanych z browaru.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Chyba wystąpił brak pomysłu na nazwę i etykietę tego piwka , bo widziałem różne "przejściówki "etykiet np: jest wersja bezzwrotna Gambrynusa z inną etykietą niż ta zwrotna (jest napis promocja i brak danych o % alk i ekstr) Te w kartonach to wyprzedaż starej butelki.
Jest też cała gama beczkowych tzn leżak, wyborne i mocne
Comment
-
-
jak rozumiem typ butelki piknik przestaje istnieć?
masz możliwość zamieszczena tej etykiety tu? - http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...t=br&lp=277&s=Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
koniec Gambrynusa?
Szczególnie do.. becik; mieszkam w Ciechanowie od 37-miu lat i wierz mi zawsze słyszałem w sklepie;CIECHANA proszę i każdy sprzedawca wiedział,że chodzi o mazowieckie (wcześniej)czy Gambrynusa. I może na prawdę będzie parę nowych gadgetów.Nazwa inna ale mam nadzieję,ze piwko jak było niezłe tak zostanie
trzymajcie sie
Comment
-
-
Maremali napisał(a)
Może już pora by zmienić nazwę tego browaru w naszym dzienniku piwnym?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment