Koniec Gambrynusa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sklep-piwowar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 559

Z tego co dowiedziałem się w Browarze ,to zmiana nazwy jest wymuszona poprzez wejście do UE i dzięki temu czeski Gambrinus ma prawa do tej nazwy.Widziałem już nowe skrzynki i etykiety Ciechana ,na etykietach jest wierza jakiegoś zamku i ogólnie jest podobna do etykiety przejściowej Gambrynusa ,tylko zamiast Gambrynus jest Ciechan.Przyjechały też nowiutkie keg-i 30l i będzie Gambrynus z kija

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

sklep-piwowar napisał(a)
      (...) na etykietach jest wierza jakiegoś zamku (...)
      Zapewne jest to wieża (FCJP ) ciechanowskiego Zamku Książąt Mazowieckich.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Maremali
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1955

Może już pora by zmienić nazwę tego browaru w naszym dzienniku piwnym?
        http://maremali.web-album.org/

Comment

• Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

sklep-piwowar napisał(a)
          i będzie Gambrynus z kija
          Chyba więc konsekwentnie (koń se kwęknie ?)- "CIECHAN" z kija
          Wg mnie nowa nazwa jest kaszaniarska (wiem , wiem - pewnie se przechlapalem i nie dostanę już tam żadnych etykiet ale szczerość kosztuje).Domyślam się iż zmiana była raczej wymuszana przez jakieś tajemnicze kwestie interpersonalno-rynkowe niż przez potrzebę "zmian dla samych zmian".
          Jeśli jednak TYLKO na zmianie nazwy a nie na zakończeniu dzialalności browaru się skończy to spoko. Ma to też dobrą stronę - będą (lub już są) nowe kapselki , etykiety , szkiełko itp. W imieniu kolekcjonerow dziękuję więc Browarowi za dbałóść o częste zróżnicowanie materiałów kolekcjonerskich
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

Istotnie na nowych etykietach jest napisane: Browar "Ciechanów" i faktem jest że wpłynie to na zwiększenie ilości etykiet wypuszczanych z browaru.
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• sklep-piwowar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 559

Chyba wystąpił brak pomysłu na nazwę i etykietę tego piwka , bo widziałem różne "przejściówki "etykiet np: jest wersja bezzwrotna Gambrynusa z inną etykietą niż ta zwrotna (jest napis promocja i brak danych o % alk i ekstr) Te w kartonach to wyprzedaż starej butelki.
              Jest też cała gama beczkowych tzn leżak, wyborne i mocne

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

jak rozumiem typ butelki piknik przestaje istnieć?
                masz możliwość zamieszczena tej etykiety tu? - http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...t=br&lp=277&s=
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sklep-piwowar
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 559

Dobra ale jutro

Comment

• molpiwny
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2004.04
                    • 118

koniec Gambrynusa?

Szczególnie do.. becik; mieszkam w Ciechanowie od 37-miu lat i wierz mi zawsze słyszałem w sklepie;CIECHANA proszę i każdy sprzedawca wiedział,że chodzi o mazowieckie (wcześniej)czy Gambrynusa. I może na prawdę będzie parę nowych gadgetów.Nazwa inna ale mam nadzieję,ze piwko jak było niezłe tak zostanie
                    trzymajcie sie

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23930

Maremali napisał(a)
                      Może już pora by zmienić nazwę tego browaru w naszym dzienniku piwnym?
                      pewnie trzeba to uczynić...
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                      X