Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Badanier
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.12
    • 4

Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

Dzień dobry,
    chciałabym zaproponować pracę dzisiaj od godziny 17 do godz. 19 przy badaniu rynku. Poszukuję osoby pijącej kilka razy w tygodniu głównie piwo Lech lub Żywiec (jasne, pełne). Za spotkanie i rozmowę w gronie kilku osób zainteresowanych piwem płacimy 40zł(20zł/godzinę).
    Osoba powinna mieć wykształcenie średnie, być w wieku 20-25 lat, pracować i nie studiować.
    Bardzo proszę o pilny kontakt.
    Wszystkich zainteresowanych zapraszam na e-maila: badanier@tlen.pl
    Proszę o podanie od razu imienia, nazwiska i numeru telefonu, żebym mogła od razu oddzwonić.
    Pozdrawiam
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Odp: Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

Badanier napisał(a)
    Poszukuję osoby pijącej kilka razy w tygodniu głównie piwo Lech lub Żywiec (jasne, pełne).
    Hehe, będzie ciężko
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kalifat
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.10
      • 1168

Odp: Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

Badanier napisał(a)
      Dzień dobry,
      chciałabym zaproponować pracę dzisiaj od godziny 17 do godz. 19 przy badaniu rynku. Poszukuję osoby pijącej kilka razy w tygodniu głównie piwo Lech lub Żywiec (jasne, pełne). Za spotkanie i rozmowę w gronie kilku osób zainteresowanych piwem płacimy 40zł(20zł/godzinę).
      Osoba powinna mieć wykształcenie średnie, być w wieku 20-25 lat, pracować i nie studiować.
      ...
      Proszę o podanie od razu imienia, nazwiska i numeru telefonu, żebym mogła od razu oddzwonić.
      Pozdrawiam
      Coś mi się widzi, że będą z tym problemy. W końcu większość pracuje do 16.00-17.00, a raczej nikt nie planował takiego spotkania.
      Poza tym Marusia dobrze przedstawiła sytuację forumowiczów. Smakoszy Ci tutaj dostatek, ale te piwa nie są jakoś specjalnie uwielbiane.

A czy tych imion i nazwisk nie zbieracie na jakieś wewnętrzne potrzeby (np.Pan XYZ też pija Lecha !!!!)?

I ostatnia sprawa. Jakby nie patrzeć to jednak jakaś forma ogłoszenia, więc wartałoby coś więcej napisać (choćby w swoim profilu). Tylko uważaj, żeby nie podciągnięto tego pod reklamę, bo ART czuwa.
      bla bla bla

Comment

• Badanier
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.12
        • 4

Odp: Odp: Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

kalifat napisał(a)
        Coś mi się widzi, że będą z tym problemy. W końcu większość pracuje do 16.00-17.00, a raczej nikt nie planował takiego spotkania.
        Poza tym Marusia dobrze przedstawiła sytuację forumowiczów. Smakoszy Ci tutaj dostatek, ale te piwa nie są jakoś specjalnie uwielbiane.
        Moze ktos bedzie chcial, zawsze to 40zł prawie za darmo

A czy tych imion i nazwisk nie zbieracie na jakieś wewnętrzne potrzeby (np.Pan XYZ też pija Lecha !!!!)?
        Nie, to byloby chyba nawet nielegalne.. ewentualnie ktos nie musi podawac nazwiska, wystarczy, ze wysle emaila i wtedy podam mu numer telefonu pod jaki moze sie z nami skontaktowac w tej sprawie.

I ostatnia sprawa. Jakby nie patrzeć to jednak jakaś forma ogłoszenia, więc wartałoby coś więcej napisać (choćby w swoim profilu). Tylko uważaj, żeby nie podciągnięto tego pod reklamę, bo ART czuwa.
        Zapomniałam napisac, ze to oferta dla Panow
        Spotkanie odbedzie sie w samym centrum Warszawy. Reklama to nie jest, nic nie sprzedajemy na spotkaniach, nie oferujemy zadnych produktow. Po prostu chcemy wiedziec co Panstwo myslicie o piwie, tak zeby starac sie zmienic je na lepsze.

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Dobre podejście: Panowie niech sobie Lecha czy Żywca piją, Panie w końcu bardziej wyrafinowany smak mają....

Comment

• cyborg_marcel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 3467

droga Badanier, 40 zeta to może być dużo, a może być mało... nie w tym sęk: jeżeli przeglądniesz forum i poczytasz wypowiedzi Forumowiczów, zauważysz, że smakoszy piwa wśród nas nie brakuje, ale osób delektujących się Lechem i Żywcem (albo oboma na raz)... z tym może być problem... do tego faktycznie - godzina nie ta i do tego w ten sam dzień
            a np. sekcja warszawska ma już ustalone spotkanie i do niego szykować się będzie
            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Odp: Odp: Odp: Pilna praca dla smakosza piwa (Warszawa)

Fajnie by było, jakby było wiadomo, co to za firma organizuje - jakiś browar, czy niezależna? Bo mnóstwo jest takich "ankiet" pt. "jakie jest Twoje ulubione piwo i czemu akurat Lech"

Zwłaszcza, że są wymogi co do płci, pracy i wykształcenia, coś mi tu wygląda na kolejną manipulacyjną robotę jakiegoś browaru.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Badanier
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.12
                • 4

Jestesmy Instytutem Badania Opinii Publicznej.
                Potrzebujemy osoby w ostatniej chwili, gdyz jednej wypadla nieprzewidziana okolicznosc osobista.
                Last edited by Badanier; 2004-12-03, 13:31.

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

OK, nie mam więcej pytań, i tak nie spełniam ani jednego z wymaganych parametrów

www.wrowar.com.pl

Comment

• Badanier
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.12
                    • 4

Osoba sie znalazla, dziekuje bardzo. Nastepnym razem postaram sie wczesniej napisac informacje dla Panstwa. Prosilabym administratora o skasowanie watku, bo juz tylko zasmieca forum.
                    Pozdrawiam
                    Magdalena Wisniewska

Comment

• adam16
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2001.02
                      • 9865

Nie spełniam ani jednego warunku. Nie jestem ze Stolicy, jestem za to za stary i do tego Lecha nie pijam prawie wcale, no chyba że trafi się Pils. Ciekaw jestem za to samego badania i jego efektów.
                      Browar Hajduki.
                      adam16@browar.biz
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kangurpl
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.03
                        • 2660

Nie spodziewaj się odpowiedzi, przecież to typowy sposób speców od badania rynku.
                        Wpaść znienacka, zadać jakieś pytania bez słowa wyjaśnienia i hop do następnego złapanego(ankietowanego)
                        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• yendras
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.12
                          • 2052

Kiedyś w Poznaniu na ulicy Szkolnej zostałem zaproszony do udziału w takim badaniu, niestety już podczas wstępnej rozmowy okazało się, że jestem za stary no i niepotrzebnie przyznałem się do skończenia studiów - nic z tego nie wyszło A już miałem nadzieję, że będę mógł publicznie dokonać miażdżącej krytyki jakiegoś koncerniaka

Comment

• slavoy
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5055

Ale to przecież takie typowe dla obecnych sposobów badania rynku. Wybiera się ludzi 20-25 lat z jakimś tam wykształceniem, z jakimiś tam zarobkami, mieszkającymi w miastach powyżej iluś tam mieszkańców. Do tego pewnie dojdzie jeszcze pytanie czy jest się prawiczkiem/dziewicą, a jak tak, to dlaczego. Oczywiście jeszcze ograniczy się pytania do tego czy delikwent pije Żywiec, Okocim czy Tyskie i czy lubi więcej bąbelków, lub mniej. Większość wyjdzie powiedzmy na Tyskie i czytamy wtedy w jakimś "poważnym" dzienniku lub tygodniku, że cały naród chleje Tyskie.
                            Szczerze mówiąc, rzygać mi się chce jak czytam takie badania rynku.

A może by tak zebrać jakąś tam ilość PRZECIĘTNYCH LUDZI, zapodać im próbki naprawdę RÓŻNYCH PIW (w jednym gatunku, tu: jasne pełne) i dopiero zbadać, co im odpowiadało, a co nie, w poszczególnych próbkach.

Pani Badanier, mam bezczelne pytanie: Myśli Pani trochę o tych badaniach i ich wynikach, czy odpieprza tylko robotę, którą zadano. żeby mieć spokój?
                            Dick Laurent is dead.

Comment

• cielak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 2890

[QUOTE]Badanier napisał(a)
                              [B]Jestesmy Instytutem Badania Opinii Publicznej...

Moim zdaniem to Jesteście (Towarzysze ) z CO. Wywnioskowałem to po tym że badacie tzw. rynek premium, gdzie CO nie ma swojego piwa. Prawda to czy fałsz?
                              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

Przetwarzanie...
                              X