Wreszcie ta promocja dotarła do Leszna.
Kompleciki dostępne w sklepach sieci Netto za 12,49.
Ja je widziałem na Zamenhoffa a skoro są w gazetce to i pewnie będą na Racławickiej. Dostępne od dzisiaj. O 16 jeszcze stała na sklepie prawie nie tknięta paleta.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
W Leclerku w Radomiu zestawik 12,99 zł - na półce było jeszcze parę sztuk. Niestety pojedyncze butelki zdrożały i kosztują już 2,45 zł (wcześniej były po 2,19 zł).
Ale tylko dla twardzieli. W sieci Netto podobnie jak w Biedronce wszyscy pracownicy są pod wpływem pavulonu i żeby tam kupować trzeba mieć nerwy ze stali.
To miało być wyrazem mojego stosunku do sklepów gdzie generalnie nic nie ma poza kolejkami do kas. Do tych sklepów zaliczam Netto, Biedronkę i poniekąd Alberta (tam jest trochę więcej towaru ale klimat tak samo nieznośny). Nie jest to opinia na podstawie wizyty w jednym sklepie, wiem że jest to element "taktyczny" zarządzających tymi sieciami. Jeśli komuś to odpowiada to nic mi do tego, ja jestem chory kiedy z jakichś względów muszę znaleźć się w takim sklepie.
Wiem też, że to nie miejsce na taki temat...
Nie chodziło mi o obsługę w jakimkolwiek sklepie, tylko porównywanie jej do działania pavulonu. Bo takie porównania są w kiepskim guście.
Z mojej strony koniec tematu, bo tu o szklankach mowa.
Na taką promocję natrafiłem będąc dzisiaj w E.Leclercu na ul. Ciszewskiego w Warszawie. Koszt takiego zestawu to 14,99 zł. Było tego całkiem sporo. Ja kupiłem
Może we Freshmarkecie też. Nie wiem, nie sprawdzałem. Ponoć dostępne trzy dedykowane do pszenicznego, cz.lagera, ciemnego łagodnego. W mojej pobliskiej nie było.
Obecnie w promocji 2 Książęce za 5.50 więc cena nawet ok.
Może ktoś zbiera egzotyczne szkło? Szklanka chińskiego browaru TSINGTAO. wysokość około 15 cm, prawdopodobnie lata 90. Chętnie wymienię na coś z browaru Dojlidy lub ewentualnie sprzedam....
Promocja zauważona w sklepie monopolowym.
Przy zakupie 5 różnych piw Okocim ( na plakacie przelicznik dowolny do wpisania ) szklanka 0,5l gratis.
Szklanka bodajże ta https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=59962 , jak dobrze kojarzę.
Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
Comment