Donoszę, że dotarła do mnie wieść, iż dzisiaj w Praktikerze miła pani z Biowinu częstuje piwem domowym. Tyle wiem Bo do kiedy i czy są promocje to już nie miałam jak się dowiedzieć.
Bytom, ul Strzelców bytomskich, Practiker
Collapse
X
-
Był ktoś to sprawdzić?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Sprzedaż, a degustacja to dwie rózne sprawy. Zresztą takia degustacja miała miejsce w ramach giełdy żywieckiej, gdzie bodaj BROWAMATOR miał swoje stoisko.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Nie tak dawno na forum była poruszana kwestia sprzedaży piwa domowego jak i jego degustacji. I z tego co pamiętam zdania były podzielone.
"o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi" Dz.U. 1982 Nr 35 poz. 230
a szczególnie na Art. 14.gdzie :
1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych:
1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych,
opiekuńczych i domów studenckich,
2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników,
3) w miejscach i czasie masowych zgromadzeń,
4) w ośrodkach i obiektach komunikacji publicznej,
nie można jednoznacznie stwierdzić czy takie praktyki jej nie naruszają
Szczególnie pkt.2
Bo Praktiker jest zakładem pracy to primo a secundo nie jest pomieszczeniem hurtowni, wydzielonym stoiskiem lub punktem prowadzącym wyłącznie sprzedaż napojów alkoholowych promocji napojów alkoholowych.
Tam taka promocja , degustacja , reklama byłaby z pewnością całkowicie legalna i dopuszczalna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch...
1. Zabrania się sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych:
1) na terenie szkół oraz innych zakładów i placówek oświatowo-wychowawczych,
opiekuńczych i domów studenckich,
2) na terenie zakładów pracy oraz miejsc zbiorowego żywienia pracowników,
3) w miejscach i czasie masowych zgromadzeń,
4) w ośrodkach i obiektach komunikacji publicznej,
...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_chOd strony prawnej to..... lepiej nie pytaj.
Giełda Żywiecka , Gieład w Spiżu Katowice , Giełda w Bierhalle
Comment
-
-
To zależy jakie jej artykuły zostały złamane.
ale podstawowy zapis ustawowy to :
"Kto sprzedaje lub podaje napoje alkoholowe w wypadkach, kiedy jest to zabronione,
albo bez wymaganego zezwolenia lub wbrew jego warunkom,
podlega grzywnie."
Nie jestem sędzią ani karnistą i nie wiem dokładnie o jakie kwoty chodzi ( jeśli grzywna i wykroczenie to do 5000 zł )
Znam tylko ustawę od strony powiedzmy organizatora imprez masowych.
Comment
-
-
Myślę, że w przypadku kiedy rozdawany do degustacji alkohol był jednocześnie reklamą konkretnego wytworu alkoholowego, to mógłby się ktoś przyczepić. Natomiast dawane do degustacji piwo, które jest reklamą brew kita...
Może mocno nadużyty przykład ale to tak jakby na stoisku z gadżetami do wina, do spróbowania byłoby wino. My natomiast zachęcani bylibyśmy do kupienia winogron, z których to wino można zrobić
Comment
-
Comment