W tym zestawie o którym piszemy kufel ma biały rysunek bramy w Pilznie, nad nim jest biały napis "Pilsner Urquell" i powyżej napisu białe logo "Plzensky Prazdroj". Wygląda to tak, jakby było wyryte w szkle kufla.
Wcześniej w podobnych zestawach z buteleczkami 0,33 l były kufelki kształtem te same co w ostatnim zestawie, ale różniącym się napisem. W tamtych był zielonozłoty napis "Pilsner Urquell" (bardzo szybko matowieje po myciu kufla w zmywarce! ) oraz nad nim czerwono-złote logo "Plzensky Prazdroj".
Pozdrawiam
Ostatnia zmiana dokonana przez auroxik; 2006-04-11, 10:53.
W tym zestawie o którym piszemy kufel ma biały rysunek bramy w Pilznie, nad nim jest biały napis "Pilsner Urquell" i powyżej napisu białe logo "Plzensky Prazdroj". Wygląda to tak, jakby było wyryte w szkle kufla.
Wcześniej w podobnych zestawach z buteleczkami 0,33 l były kufelki kształtem te same co w ostatnim zestawie, ale różniącym się napisem. W tamtych był zielonozłoty napis "Pilsner Urquell" (bardzo szybko matowieje po myciu kufla w zmywarce! ) oraz nad nim czerwono-złote logo "Plzensky Prazdroj".
Pozdrawiam
otóż każdy wie, że szkła nie myje się w zmywarce gdyż schodzą wszelkie napisy to taka malutka uwaga techniczna a co do zestawu, to w tym zestawie o którym jest mowa jest tylko jeden rodzaj kufla, z bramą....innych przynajmniej nie widziałem..
Ja w swoim poście wyraźnie napisałem, że kufle o tym samym kształcie ale różniące się kolorem napisu były w POPRZEDNICH promocyjnych zestawach Pilsnera Urquella. Były to zestawiki chyba z 5 buteleczkami 0,33 l i szósty w kartoniku był ten kufel. Można go zobaczyć i kupić tutaj: http://www.allegro.pl/item97523063_k..._urquell_.html
Ja w swoim poście wyraźnie napisałem, że kufle o tym samym kształcie ale różniące się kolorem napisu były w POPRZEDNICH promocyjnych zestawach Pilsnera Urquella. Były to zestawiki chyba z 5 buteleczkami 0,33 l i szósty w kartoniku był ten kufel. Można go zobaczyć i kupić tutaj: http://www.allegro.pl/item97523063_k..._urquell_.html
Pozdrawiam
ok, ale jest mowa o tym jednym konkretnym zestawie a nie o poprzednich zdrowie
Jakiś felerny egzemplarz mi się tego kufla trafił - właśnie przed momentem pękło mi w nim denko, tak samo z siebie - chwilę wcześniej przelałem do niego, mojego portera i już się zaczynałem cieszyć bo piana pojawiła się całkiem ładna
Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Comment