Też piszę sie na Ostrów oraz poszukuję serii z Zielonej Góry Łowcy Autografów.
Tyskie - nasze najlepsze, Nasi Najlepsi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barman82poszukuję serii z Zielonej Góry Łowcy Autografów.
Dzisiaj skompletowałem zestaw leszczyński na wymianę. Pierwotnie miałem go przeznaczyć dla Mariana, ale ubiegł mnie barman82.
To jego właśnie proponuję za ten zeszłoroczny zielonogórski."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Wyszedl bo potwierdzilo mi to kilka osob z Zielonej Gory, niestety cholernie ciezko to dorwac. Na szklanach sa: Walasek, Staszewski, Lindgren i Hamill. Na szklankach z Ostrowa: Karlsson, Jedrzejak, Szczepaniak, Węgrzyk a na tych z Leszna to juz wiecie: Dobrucki, Miskowiak, Balinski, Kasprzak (i tez sie zastanawiam czemu w miejsce beznadziejnego Miska nie ma Adamsa, czyzby jakis problem z prawami do wizerunku? W koncu jako jedyny z tego towarzystwa jezdzi w GP)
Comment
-
-
moja irytacja i sprzeciw !
trudno tego nie czytać - Nasi Najlepsi i zaraz przypomina mi się babiczka z Chrzanowa !
Co to ma znaczyć i kto to wymyślił te najlepsi z najlepsich dla psich zaprzęgów, że tak powiem ?
PS
bo ostatnio " piłem z węża " i miałem przez to płukanie żołądka, tylko jeszcze nie wiem czy to było Tyskie czy Żywiec - " wsjo rawno, a idziesz ty ... !
Comment
-
-
Potwierdzam istnienie serii zielonogórskiej, widziałem Lindgrena więc jestem zainteresowany również tymi."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment