2.88 zł za puszke tego piwa to nie tak żle. Widziałem droższe. A jeżeli ktoś naprawde bardzo lubi Urquelle to 8 piw nie będzie stanowiło dla niego problemu. Kufel całkiem sympatyczny, przydał by mi się. Niestety nie mam makro w pobliżu
uważam kufelek pilsnera za jeden z ładniejszych na rynku, doskonale dopasowany do charakteru/smaku piwa: lekko gazowany pilsik, strzelista szklaneczka z rączką.
piję w knajpie pilsnera za 5 zł, to mogę i przepłacić 2.88 za puszkę
Piwo jak najbardziej Ok delikatny smak,lekko gazowane (brak wzdęć po wypiciu ) ,tylko w butelce 0,5 l takie piwo w Tesco kosztuje 2,42 w czteropaku a w końcu makro to centrum zaopatrzenia hurtowego(ale sie rozpisałem).
Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
Alk. 5, 2%
W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
Kolor jaśnożołty, klarowne.
W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...
Comment