Tyskie - promocja - 100 Euro co godzinę - od 2007.05.14

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZIOMEK2
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
    Ja dzisiaj trafiłem na wersję "niemiecką" z dopiskiem - "Czy wiesz, że ... Co minutę w Niemczech pije się 10 butelek piwa Tyskie".
    mam nielicznych znajomych w Niemczech ale wolą i walą czeskie bo po Tyskim boli ich głowa i mają niespokojne sny !

Jak oni to obliczyli - w/g sprzedaży, spożycia czy dostaw Tyskiego na rynek niemiecki ?

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dziubak
      To już można kupić gdzieś te promocyjne butelki?
      Można - wczoraj w jednym z odwiedzanych sklepików w trakcie spaceru po Chorzowie znalazłem jedną promocyjną butelczynę. Jedną jedyną
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• marian1920
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 1333

a jeśli chodzi o etykiety, to ile ich w sumie jest??

Comment

• Petrus
          Porucznik Browarny Tester
          🍼
          • 2002.10
          • 387

Kolejne kontry promocyjne;
          Attached Files

Comment

• Petrus
            🍼
            • 2002.10
            • 387

To już chyba ostatnia kontra z tej promocji;
            Attached Files

Comment

• ARTHUR
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petrus Wyświetlenie odpowiedzi
              Kontra promocyjna;

Jest juz w Szczecinie do kupienia.

Comment

• esiek35
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.11
                • 29

a ja i tak będę grał ;]
                Konkursy są dla ludzi, jakbym wychodził z założenia ("wielka sciema,azeby tylko kupowac!!!") w nic bym nie grał i nic bym nie wygrał, a gram i wygrywam

Pozdrawiam wszystkich zapalonych konkursowiczów piwnych

Comment

• Yarpen
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.05
                  • 2

Jedna wielka ściema

Witam.

Buszując po necie w poszukiwaniu informacji o tym konkursie trafiłem na tą stronkę. I chciałbym Was poinformować, że ta promocja to JEDNA WIELKA SCIEMA. Próbowałem kilkanaście razy, aż zadzwoniłem na infolinię, gdzie przypadkiem dowiedziałem się, że osoby które wygrywają mają czas rzędu JEDNEJ SEKUNDY lub PONIŻEJ!!!!
                  Każdy użytkownik komórki chyba wie, że samo wysłanie smsa z pytaniem trwa kilka sekund... Więc już na dzień dobry sie przegrało:].
                  Oczywiście da się zrobić takie sztuczki - odebrać, wybrać prawidłową odpowiedź i wysłać sms poniżej jednej sekundy...tyle że trzeba w dużym uproszczeniu pracować w którejś sieci komórkowej i mieć dostęp do Centrum SMSowych. Co oczywiście jest w zasięgu garstki ludzi.

Zakładam, że w całym konkursie zostanie "puszczonych" kilka smsów od zwykłych ludzi, żeby zachować pozory, ale 99% wygranych jest poza zasięgiem.

Jeśli ktoś ma wątpliwości to polecam zadzwonić na infolinię konkursu.

Pozdrawiam

Comment

• ziomal-111
                    • 2006.09
                    • 288

Jednej sekundy i poniżej? To jest niemozliwe. Praw fizyki nie oszukasz Nie da się wysłać sms poniżej jednej sekundy.
                    Browar gawron to witaminy!!

Comment

• Yarpen
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.05
                      • 2

A jednak się da. Ten sms nie leci w eter, tylko siecią telefoniczna, a konkretniej Netem. Są dwie możliwości - albo się ma zestawione połączenie do Centrum SMSowego jakiegoś operatora (duże firmy czasem wykupują coś takiego), albo pracuje się u danego operatora i ma się dostęp Centrum bezpośrednio.
                      Pozdrawiam.

P.S. W razie wątpliwości chętnie odpowiem na pytania.

Comment

• Owca30
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.03
                        • 58

Małe zapytanie?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Yarpen Wyświetlenie odpowiedzi
                        Witam.

Buszując po necie w poszukiwaniu informacji o tym konkursie trafiłem na tą stronkę. I chciałbym Was poinformować, że ta promocja to JEDNA WIELKA SCIEMA. Próbowałem kilkanaście razy, aż zadzwoniłem na infolinię, gdzie przypadkiem dowiedziałem się, że osoby które wygrywają mają czas rzędu JEDNEJ SEKUNDY lub PONIŻEJ!!!!
                        Każdy użytkownik komórki chyba wie, że samo wysłanie smsa z pytaniem trwa kilka sekund... Więc już na dzień dobry sie przegrało:].
                        Oczywiście da się zrobić takie sztuczki - odebrać, wybrać prawidłową odpowiedź i wysłać sms poniżej jednej sekundy...tyle że trzeba w dużym uproszczeniu pracować w którejś sieci komórkowej i mieć dostęp do Centrum SMSowych. Co oczywiście jest w zasięgu garstki ludzi.

Zakładam, że w całym konkursie zostanie "puszczonych" kilka smsów od zwykłych ludzi, żeby zachować pozory, ale 99% wygranych jest poza zasięgiem.

Jeśli ktoś ma wątpliwości to polecam zadzwonić na infolinię konkursu.

Pozdrawiam
                        Chyba Yarpen nie próbowałeś wysłac esa w tym konkursie??
                        Prawidłowa odpowiedź nie ma oznaczenia A , B lub C tylko jest to kombinacja dwucyfrowych par
                        np.: prawidłowa odpowiedź może miec oznaczenie PT, natępnego razu WX a jeszcze kiedy indziej AA
                        Wniosek:
                        W tym konkursie najszybsze odpowiedzi oscylują wokół kilku sekund, a nie ich ułamków.

Chyba, że ktoś nie czyta odpowiedzi i ryzykuje. Wtedy taką odpowiedź można zrealizowac w sekundę.

Nie sprawdzałem, ale może istnieje taka możliwośc, że w ciągu kilkunastu sekund generowane są na platformie SMS te same pytania i te same zestawy odpowiedzi ? Wtedy kilku sprytnych tworzą ciąg smsów do platformy z tego ostatni tzn po kilkunastu sekundach przesyła znany już kod (od poprzedników) od razu po otrzymaniu sygnału nadejścia smsa??

PS.Tyskiego produkuje się około 5mln hektolitrów rocznie. Przelicz sobie to na sekundę i dodaj w obliczeniach fakt, że mamy środek sezonu.

Proponuje pic w godzinach kiedy inni nie piją a twoje szanse się zwiększą

Comment

• piast
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.07
                          • 9

lipa nie promocja

To prawda że wygrane czasy są super niskie - najczęściej grubo poniżej sekundy np. 0,2 sek. Czasem można wygrać z czasem w okolicach 1-2 sek. ale coraz rzadziej. Czy w grę wchodzą oszustwa po stronie operatorów? Raczej nie. Chodzi o to że to nie jest promocja dla piwoszy ale dla hurtowników. Jest grupa ludzi wyspecjalizowana w graniu we wszelkich promocjach i konkursach. Tu akurat mają metodę wysłania odpowiedzi zamin jeszcze dostaną pytanie. Tak zawsze ludzie grali w promocjach sms-owych KP. Dlatego utrudnieniem jest podwójne oznaczanie odpowiedzi (np. px, pd itp). Ale i z tym dają sobie radę - na kilkadziesiąt wysłanych w ciemno odpowiedzi w końcu trafia się prawidłowa. Wymaga to oczywiście inwestycji w sms-y (bo kody najczęściej mają darmowe) ale to są zawodowcy i nie tylko wyjdą na swoje ale i nieźle zarobią.

Comment

• wladek
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.06
                            • 1

Mam prośbę, jesli ktos ma kody z tyskiego a nie bierze udziału w promocji to bardzo prosze o przyslanie kodow, po co maja sie zmarnowac
                            Pozdrawiam

Comment

• marian1920
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.10
                              • 1333

otóż mój kolega wygrał 100 euro miał szczęście, wysłał smsa i od razu wysłał kombinację liter na odpowiedź ( akurat miał szczęście i trafił)...

Comment

• daw85
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.06
                                • 14

Widze ze bede musiał sie rozpisac na temat konkursow KP. A wiec tak, moze jednych to zdziwi ale 100% nagrod idzie do ludzi nie ma zadnych przekretow wiem cos o tym bo w domu stoi LCD 26 z konkursy Tyskie jak był mundial ipody mam tez i koszulki.... jesli chodzi o to kto zgarnia te nagrody to tak.... 70% idzie do zawodowcow sa ludzie w polsce ktorzy sie zajmuja sie tym profesjonalnie... ale nagrody sa i tego jestem pewien... jesli chodzi o euro to tez idzie wygrac sam wygrałęm juz łacznie ponad roczna wypłate... tylko ze ktos z drogi chce grac to nie ma najmiejszych szans bo np czas mierza 4 miejsca po przecinku a ja w kazdym smsie jestem od 1do 6 sek lepszy....... po prostu sa sposoby zeby wygrywac... trzeba miec kase na smsy a poszlo juz tego ok 2tys zł oraz kapsle ok 3 tys wiec ten kto gra ten ma pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
                                X