Moim prywatnym zdaniem wszystkie promocje polegajace na wysyłaniu SMS-ów mają na celu pokrycie kosztów nagród ( wraz z kosztami organizacji promocji) dzięki opłatom za te SMS-y. Tak naprawde nie chodzi o promocję danego produktu , lecz o wyciągnięcie dodatkowych pieniędzy.
Tyskie - promocja - 100 Euro co godzinę - od 2007.05.14
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzidaw85, sorry, ale wyraziłem moją opinię, i myślę że paru browarowiczów (jak nie większość) się ze mną zgodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2 Wyświetlenie odpowiedzia ja Wam dam co minutę !- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z tego co sobie przypominam to juz chyba 4 konkurs KP polegajacy na szybkim wysyłąniu smsow... KP nie zalezy na kasie z smsow dla NICH "drobne" konkursy w ktorych cena smsa kosztuje 1.22 to sie oraganizator nastawia na zysk 61gr to dla nich zaden zysk... pokrywa on koszt zwiazany z obsługa programu obsługujacego smsy.... KP cały czas chce ograniczyc "zawodowcow" w tym konkursie poszła najdalej... bo dała podwojne literki AX VJ oraz 1 osoba moze wygrac tylko 1 nagrode.... (ALE ZAWSZE SA KUZYNI CIOTKI...)skonczyły sie czasy ze wygrywało sie po 60 beczek na 1 osobe.... nie zalezy mi na chwaleniu tylko chce jednym osobom uswiadomoc fakt mianowicie taki ze pisza ze nagrod nie ma albo ida do znajomych... jak sie ma troszke pojecia o tym to zawsze sie cos wygra.....POZDROstatnia zmiana dokonana przez daw85; 2007-06-27, 02:33.
Comment
-
-
Gdyby nie zależało im na tych "drobnych" to do odpowiedniej ilości piw byłaby dodana szklanka, otwieracz, koszulka itp. Wtedy koszty tych dodatków pokrywa producent , a klient wie ile musi kupić , aby dostać określony dodatek.
W tym przypadku kupujesz, a nie masz pojęcia czy wogóle coś wygrasz - najcześciej nic, bo poprostu zwykły klient nie ma szans. A tak naprawde nie są to chyba takie drobne kwoty, bo skoro sam wspominałeś że wydałeś na SMS-y 2 tys zł, to przeciez sam ufundowałeś ok 5 nagród po 100Euro !!! Jeśli doda się do tego tych wszystkich "naiwniaków" wysyłajacych po kilka , czy kilkanaście SMS-ów to uzbiera sie całkiem niezła sumka. Czy to nie jest pokrycie kosztów ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziGdyby nie zależało im na tych "drobnych" to do odpowiedniej ilości piw byłaby dodana szklanka, otwieracz, koszulka itp. Wtedy koszty tych dodatków pokrywa producent , a klient wie ile musi kupić , aby dostać określony dodatek.
W tym przypadku kupujesz, a nie masz pojęcia czy wogóle coś wygrasz - najcześciej nic, bo poprostu zwykły klient nie ma szans. A tak naprawde nie są to chyba takie drobne kwoty, bo skoro sam wspominałeś że wydałeś na SMS-y 2 tys zł, to przeciez sam ufundowałeś ok 5 nagród po 100Euro !!! Jeśli doda się do tego tych wszystkich "naiwniaków" wysyłajacych po kilka , czy kilkanaście SMS-ów to uzbiera sie całkiem niezła sumka. Czy to nie jest pokrycie kosztów ?
Po pierwsze primo - gadżety dodawane w sklepie, to nie zawsze jest taki świetny pomysł. W wielu sklepach gro tych giftów rozchodzi się pomiędzy personel.
Po drugie primo - koszty wbrew pozorom są większe, bo tutaj (konkurs smsowy) nie każdy wygrywa, a żeby zrobić akcję ogólnopolską, dostarczyć te nagrody do sklepów - to kosztuje.
Po trzecie primo - niektórzy nie chcą szklanek, ich motywuje dopiero nagroda typu Plazma, samochód, wycieczka.
Po czwarte primo - ceny smsów w promocjach KP chyba są niskie, o ile się nie mylę, to jakieś kilkadziesiąt groszy. Nie jest to słynne 1,22zł. Operator, który im przeprowadza całą akcję też chce zarobić, no i część chyba idzie dla operatora Twojej komórki.
Po piąte primo ultimo - wg badań KP klienci bardzo lubią te konkursy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziSama idea konkursu jest chora, a nie ja
Rozumiem, że wysyłanie odpowiedzi w ciemno polega na wpisywaniu np. koń, krowa, koza i czekaniu na wygraną??Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA czy ja napisałem gdzieś, że ty jesteś chory? Czytaj ze zrozumieniem.
Rozumiem, że wysyłanie odpowiedzi w ciemno polega na wpisywaniu np. koń, krowa, koza i czekaniu na wygraną??Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziJak byś się zainteresował choć trochę to byś wiedział, że konia, głupa czy mijescowości Twojej w odpowiedzi nie napiszesz bo by nie miało to sensu. Przeczytaj regulamin.
Nie będę nic czytać, bo nie mam czasu na takie rzeczy. Jedynie się pytam.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNie gorsz się-jak nie masz czasu to co tu robisz-przynajmniej w tym temacie.
Nie wiem jak jest w tej promocji, w beczkach było pytanie i odpowiedz wysyłałeś A lub B lub C czyli były trzy możliwości.
aha
Siedze przy kompie, bo robie projekty
Na zbieranie kapsli żeby wysyłac kody czasu brak.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika daw85 Wyświetlenie odpowiedziZ tego co sobie przypominam to juz chyba 4 konkurs KP polegajacy na szybkim wysyłąniu smsow... KP nie zalezy na kasie z smsow dla NICH "drobne" konkursy w ktorych cena smsa kosztuje 1.22 to sie oraganizator nastawia na zysk 61gr to dla nich zaden zysk... pokrywa on koszt zwiazany z obsługa programu obsługujacego smsy.... KP cały czas chce ograniczyc "zawodowcow" w tym konkursie poszła najdalej... bo dała podwojne literki AX VJ oraz 1 osoba moze wygrac tylko 1 nagrode.... (ALE ZAWSZE SA KUZYNI CIOTKI...)skonczyły sie czasy ze wygrywało sie po 60 beczek na 1 osobe.... nie zalezy mi na chwaleniu tylko chce jednym osobom uswiadomoc fakt mianowicie taki ze pisza ze nagrod nie ma albo ida do znajomych... jak sie ma troszke pojecia o tym to zawsze sie cos wygra.....POZDR
Comment
-
-
Zeby wygrac trzeba na cos poswiecic duzo czasu... mi srednio schodzi ok 5-6 godzin dziennie od samego poczatku.... ale opłaca sie to bo powolutku zblizam sie do magicznej bariery:) kilka stowk i bedzie.... co do wskazowek duzo ich jest.... nie bede sobie wbijał karniaka i nie powiem co i jak.... zreszta sam do wszystkiego dochodziłem.... co do jednego posta to ze dałem 2 tys na smsy nie znaczy ze KP dostała 2 tys bo jak sms kosztuje 61gr to 11 to podatek zostaje 50gr wiekszosc zarabia operator komorkowy z tego on zyje... wiec nie piszcie ze KP zarabia na smsach bo tak nie jest..... liczy sie promocja,szum i zabawa::: POZDR
Comment
-
Comment