Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andzia13
Wyświetlenie odpowiedzi
Vademecum Tyskie
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinie "znalazłam" tylko "napisałam".Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W dorobku Michaela Jacksona nie ma takiej książki "Tyskie Vademecum...". Pomysł, aby facet pisał coś na zamówienie browaru od razu wydał mi się podejrzany. Pogrzebałem trochę w sieci - ostatnia publikacja autora (za którą nasz browar fałszywie uznaje swoje "Vademecum") jest książka "Beer. Eyewitness Companion" z 2007 r. Można ją sobie bez problemu kupić w sieci. Podejrzewam, że to jest to głośne "Vademecum" tylko ze zmienioną okładką, przedmową prezesa koncernu i kilkoma dodanymi hasłami dowodzącymi, że najlepsze piwo to właśnie Tyskie .
Co nie zmienia faktu, że też niecierpliwie wyczekuję na tę książkę
Comment
-
-
Książkę miałem okazję już mieć w rękach ale tylko do obejrzenia, na zakup muszę jeszcze poczekać. Wydana bardzo ładnie w grubej sztywnej okładce, format zbliżony do A5 o grubości części do czytania, czyli bez okładki, ok. 1 cm.
Moim zdaniem książka dość ciekawa, pełna ciekawostek dotyczących szerokiego tematu piwa. To takie moje wrażenie po dwuminutowym kontakcie z nią. Czekam do piątku, to już niespełna dwa dni."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Powiem tak.
Dzisiaj wracajac z pracy pochodziłem po mieście i w 9 kioskach zamówiłem Gazete Wyborcza piątkową,gdyż może niebyć ich dużo.Ale tak mówiac prawde znajac życie już nie raz tak robiłem i nie dostałem żadnej gazety co chciałem-byy chybione Kioski i dostawali tylko po 1 sztuce tego co miało być.tak wiec ja poszedłem dalej i zamówiłem gazete w 9 Kioskach.
Może teraz sie uda
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedziPowiem tak.
Dzisiaj wracajac z pracy pochodziłem po mieście i w 9 kioskach zamówiłem Gazete Wyborcza piątkową,gdyż może niebyć ich dużo.Ale tak mówiac prawde znajac życie już nie raz tak robiłem i nie dostałem żadnej gazety co chciałem-byy chybione Kioski i dostawali tylko po 1 sztuce tego co miało być.tak wiec ja poszedłem dalej i zamówiłem gazete w 9 Kioskach.
Może teraz sie udaJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedziCzyli co? Osiem sztuk pojawi się na Allegro czy w ośmiu kioskach ktoś nie kupi, bo pani bedzie trzymała dla Ciebie a Ty się nie zgłosisz, bo dostałeś w innym
Comment
-
-
[QUOTE=peter007;718831]Czyli co? Osiem sztuk pojawi się na Allegro czy w ośmiu kioskach ktoś nie kupi, bo pani bedzie trzymała dla Ciebie a Ty się nie zgłosisz, bo dostałeś w innym[
Allegro mnie nie interesuje,wogóle tam nie zagladam.A co do kupna jutro Gazety Wyborczej to kupuje tylko 1 sztuke,w którym kiosku pierwszym dostane tam bedzie koniec szukania w innych Kioskach.
A tak to jedna mi wystarczy w zupełnośći.
Comment
-
-
moje gratulacje!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinie "znalazłam" tylko "napisałam".
a wiesz, że nie jeden pies wabi się Burek, i że nie jedna polka to andzia - sorry ale ta lala z piwopedii to nie ja - ja mam zdecydownie mniej feministyczne poglądy niż ona! i nie wypisuję bzdur typu: dl;aczego piwo jest lepsze od kogoś tam! - dzecinada!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BIROFIL Wyświetlenie odpowiedziSwoją drogą,czy orientuja sie ktoś jaki był nakład tych książek ??
Comment
-
Comment