Vademecum Tyskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23975

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andzia13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Ja znalazałm sporo informacji na temat tego vademecum - możecie sobie o nim poczytać tutaj:

http://pl.beeropedia.org/wiki/entry/...vademecum+piwa
    nie "znalazłam" tylko "napisałam".
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      Napisała a potem znalazła
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• cororo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.04
        • 766

Nareszcie z wiekopomnego dziela dowiemy sie, gdzie powstalo piwo - w Mezopotamii. A pije sie je w zakatkach swiata .

Comment

• Grothesk
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.11
          • 811

No to już wszystko jasne GDZIE można zdobyć książkę - ma być dołożona do Gazety Wyborczej, pytanie tylko GRATIS czy za dodatkowe (do ceny gazety) bilety NBP... ?

Comment

• Dreamer
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 1576

W dorobku Michaela Jacksona nie ma takiej książki "Tyskie Vademecum...". Pomysł, aby facet pisał coś na zamówienie browaru od razu wydał mi się podejrzany. Pogrzebałem trochę w sieci - ostatnia publikacja autora (za którą nasz browar fałszywie uznaje swoje "Vademecum") jest książka "Beer. Eyewitness Companion" z 2007 r. Można ją sobie bez problemu kupić w sieci. Podejrzewam, że to jest to głośne "Vademecum" tylko ze zmienioną okładką, przedmową prezesa koncernu i kilkoma dodanymi hasłami dowodzącymi, że najlepsze piwo to właśnie Tyskie .

Co nie zmienia faktu, że też niecierpliwie wyczekuję na tę książkę
            Blog: Piwna Brytania

Comment

• dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

Książkę miałem okazję już mieć w rękach ale tylko do obejrzenia, na zakup muszę jeszcze poczekać. Wydana bardzo ładnie w grubej sztywnej okładce, format zbliżony do A5 o grubości części do czytania, czyli bez okładki, ok. 1 cm.
              Moim zdaniem książka dość ciekawa, pełna ciekawostek dotyczących szerokiego tematu piwa. To takie moje wrażenie po dwuminutowym kontakcie z nią. Czekam do piątku, to już niespełna dwa dni.
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• ARTHUR
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2338

Powiem tak.

Dzisiaj wracajac z pracy pochodziłem po mieście i w 9 kioskach zamówiłem Gazete Wyborcza piątkową,gdyż może niebyć ich dużo.Ale tak mówiac prawde znajac życie już nie raz tak robiłem i nie dostałem żadnej gazety co chciałem-byy chybione Kioski i dostawali tylko po 1 sztuce tego co miało być.tak wiec ja poszedłem dalej i zamówiłem gazete w 9 Kioskach.

Może teraz sie uda

Comment

• peter007
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.06
                  • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
                  Powiem tak.

Dzisiaj wracajac z pracy pochodziłem po mieście i w 9 kioskach zamówiłem Gazete Wyborcza piątkową,gdyż może niebyć ich dużo.Ale tak mówiac prawde znajac życie już nie raz tak robiłem i nie dostałem żadnej gazety co chciałem-byy chybione Kioski i dostawali tylko po 1 sztuce tego co miało być.tak wiec ja poszedłem dalej i zamówiłem gazete w 9 Kioskach.

Może teraz sie uda
                  Czyli co? Osiem sztuk pojawi się na Allegro czy w ośmiu kioskach ktoś nie kupi, bo pani bedzie trzymała dla Ciebie a Ty się nie zgłosisz, bo dostałeś w innym
                  Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• BIROFIL
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.01
                    • 70

Swoją drogą,czy orientuja sie ktoś jaki był nakład tych książek ??

Comment

• pivaria
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.03
                      • 1538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Czyli co? Osiem sztuk pojawi się na Allegro czy w ośmiu kioskach ktoś nie kupi, bo pani bedzie trzymała dla Ciebie a Ty się nie zgłosisz, bo dostałeś w innym
                      Stare wraca: SPEKULANTOM I SKRYTOŻERCOM PARÓWEK ZDECYDOWANE NIE!!!
                      PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                      www.pivaria.pl
                      https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• ARTHUR
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2338

[QUOTE=peter007;718831]Czyli co? Osiem sztuk pojawi się na Allegro czy w ośmiu kioskach ktoś nie kupi, bo pani bedzie trzymała dla Ciebie a Ty się nie zgłosisz, bo dostałeś w innym[

Allegro mnie nie interesuje,wogóle tam nie zagladam.A co do kupna jutro Gazety Wyborczej to kupuje tylko 1 sztuke,w którym kiosku pierwszym dostane tam bedzie koniec szukania w innych Kioskach.
                        A tak to jedna mi wystarczy w zupełnośći.

Comment

• andzia13
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2007.07
                          • 3

moje gratulacje!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi

a wiesz, że nie jeden pies wabi się Burek, i że nie jedna polka to andzia - sorry ale ta lala z piwopedii to nie ja - ja mam zdecydownie mniej feministyczne poglądy niż ona! i nie wypisuję bzdur typu: dl;aczego piwo jest lepsze od kogoś tam! - dzecinada!

Comment

• andzia13
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.07
                            • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BIROFIL Wyświetlenie odpowiedzi
                            Swoją drogą,czy orientuja sie ktoś jaki był nakład tych książek ??
                            słyszałam, że grubo ponad milion!

Comment

• BIROFIL
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.01
                              • 70

Jeśli to prawdziwa informacja,to jedna książke chyba uda mi się zdobyć

Comment

• nikita_banita
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 1363

Mam już to Vademecum - w zestawie również torba płócienna z nadrukiem Tyskiego - co do zawartości merytorycznej... Duużżooo cikawostek, niwiele wiadomości istotnych - należy rozpatrywać jako materiał reklamowo/promujący jedyną słuszną markę piwa w Europie .

Comment

Przetwarzanie...
                                X