Vademecum Tyskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

Zastanawiam się kto to stworzył lub przetłumaczył.
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• marian1920
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 1333

ja uważam, że jak na darmowy prezent to jest ok. Oczywiście, mogłoby być lepiej, no ale i tak nie jest źle (jak na gratis)...

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Jak to mówią - darowanemu koniowi... tylko co z tym koniem potem zrobić. Dziś w pracy, ludziska wiedząc, że piwo i okołopiwne okoliczności to mój konik chwalili to wydawnictwo, a ja musiałem dementować co niektóre przytaczane przez nich informacje.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sergioP
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzi
          ja uważam, że jak na darmowy prezent to jest ok. Oczywiście, mogłoby być lepiej, no ale i tak nie jest źle (jak na gratis)...
          A ja uważam, że nic tutaj nie jest OK.
          To, że jest gratis niczego tu nie zmienia.
          Po tym jak wzrok nie zmylił ARTa i okazało się, że na okładce widnieje nazwisko Michaela Jacksona podejrzewam, że większość z nas byłaby skłonna dopłacić za ten dodatek i to nawet dużo. Po prawie miesięcznym oczekiwaniu na coś godnego nazwiska z okładki otrzymaliśmy za darmo coś co może się równać z "szałową bransoletką", "odjazdową kosmetyczką", albo "supersłodką koszulką" z pism tzw. kobiecych.
          - Wiesz Luciu, co ci powiem?
          - ???
          - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
          Dzień dobry panu.
          Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• jacer
            • 2006.03
            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
            Zastanawiam się kto to stworzył lub przetłumaczył.
            Zdzisław Kantor str. 5-13, 29-32, 34-36, 39, 43, 45, 51, 55-59, 64-65, 68-70, 79, 83, 85.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• I_Sekretarz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2004.09
              • 24

PROLETAYAT jest pod wrażeniem...

"Tyskie vademecum piwa" to jak widać typowe wydanie reklamowe. Ma spopularyzować sztandarową markę KP i zwiększyć sprzedaż. Wydanie kosztowało ponad 3 mln zł i wydrukowane zostało w nakładzie 1,3 mln.

Nas, rewolucjonistów, którzy korporacyjne piwa obchodzimy szerokim łukiem najbardziej zadziwił fakt iż w dziale "Słynne puby i browary", ku naszemu zdumieniu, podano sympatyczną informację o naszej klubokawiarni PROLETARYAT.

Znaleźliśmy się wśród tak słynnych w Polsce lokali jak "Spiż" z Wrocławia i "CK Browar" z Krakowa.

W Polsce są setki knajp które chciałyby aby ich w ten sposób zareklamowano. Ba. Nawet niektóre z nich zapłaciłyby za to naprawdę niezłą kasę. A KP powiedziała - NIE. Kasa jest dla nas nieważna. PROLETARYAT ma być w Vademecum i już

Zdarzenie niebywałe. Nie wiemy co o tym myśleć. Czyżby to był przejaw wyrazu szacunku dla naszej rewolucyjnej postawy która powoduje, że u nas jako jednym z niewielu lokali w Poznaniu nie napijesz się żadnego produktu KP ani innego koncernowego? Kilkakrotnie, w ostatnich latach, stanowczo odmawialiśmy podpisania umowy o współpracy przedstawicielom KP jak i GŻ. A proponowano nam za to nawet ciekawe pieniądze.

Bez względu na powody, zamieszczenia wzmianki o nas w tej publikacji, jest nam niezmiernie miło, że nasz rewolucyjny czyn został doceniony.
              Żadnych zmian w naszym menu piwnym oczywiście z tego powodu nie wprowadzimy ale z przyjemnością odnotowujemy fakt, że KP dostrzega powoli małe żuczki, takie jak SPIŻ, CK BROWAR czy my.
              Być może dociera do nich fakt, że nigdy nie nie byliśmy i nie będziemy dla nich zagrożeniem a jedynie niezbędną kolorystyką na rynku piwnym bez której ich widzenie świata piw byłoby zbyt jednostronne i niepełne a przez to dla nich samych szkodliwe.
              http://www.proletaryat.pl

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Zdzisław Kantor str. 5-13, 29-32, 34-36, 39, 43, 45, 51, 55-59, 64-65, 68-70, 79, 83, 85.
                Problem w tym, że błędy występują też na stronach, których nie firmuje swoim nazwiskiem Z. Kantor. A to oznacza, że winnych jest więcej. Obstawiam jeszcze tłumacza, redaktor jeżeli takowy był, również ma na rękach krew... znaczy skwaśniałe piwo.
                blog.kopyra.com

Comment

• smes
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2006.09
                  • 615

Jak to napisał kibi to dołączam się że dymaliście ten balon przez 3 tygodnie a teraz wielkie robicie halo... Ja książke dostałem darmo od znajomej duszy i jestem zadowolony. Na allegro chadzają teraz po 3,5 zł. Będzie jeszcze taniej i gdybym jej nie miał to z pewnością bym kupił. Jeżeli ktoś z książki jest niezadowolony to przyjmę każdą ilość oczywiście opłacając Wam przesyłke tak więc weterani Ci zrozpaczeni przedwczorajszym dodatkiem do wyborczej - pisać na pw ! : )
                  Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

Wypraszam sobie, nie mam w zwyczaju dymać balony.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• pivaria
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.03
                      • 1538

Byłem na event i pytam o PENCILS

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kumakon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Event poprowadzą (...) Chętnie odpowiem na wszelkie pytania związane z eventem
                      No i byłem na event w "Juniorze", a ponieważ nie zdążyłem wówczas zadać pytań - dałem szansę innym - to teraz spytam:
                      PENCILS - obok Modelu 6P (zwanego też modelem Hynry'ego Mitzburga) oraz Modelu 8C, to trzeci z najważniejszych modeli w PR. Impreza w "Juniorze" była tylko składnikiem PENCILS. Kiedy dowiemy się jak wiedza dot. pozostałych części tzn. Publications, News, Community, Identity, Lobbing i Society zostanie wykorzystana przez zleceniodawcę?
                      PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                      www.pivaria.pl
                      https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• Pancernik
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9787

Po pierwsze - jak mawiał mój nieoceniony kolega M.E. - za darmo to można tylko w ryj dostać . A ta broszura była za darmo, bo półtora zeta i tak trzeba było wydać na GW.
                        Po drugie - jest w tytule "Tyskie..." - i to wszystko tłumaczy.
                        Po trzecie - co by nie mówić, celem był efekt marketingowy, i ten, jak widać, słychać i czuć, został osiągnięty.
                        Po czwarte - może jakiś fanatyk dzisiejszego "Tyskiego", po przeczytaniu tej broszurki sięgnie po prawdziwe piwa, których KP nie oferuje. I się mu otworzą oczy, kubki smakowe, i co tam jeszcze fan "Tyskiego" posiada na stanie... .
                        Na zdrowie, idę skonsumować... ...pomidorową!

Comment

• ZIOMEK2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Kpisz??
                          Moim zdaniem dobra.
                          Nie bdb dobra, nie doskonała itp, ale dobra na upominek - moim zdaniem i tylko moim zdaniem.

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

A dałbyś komuś jako prezent zepsute żelazko? A ta publikacja merytorycznie warta jest właśnie tyle, co zepsute żelazko.

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                              A dałbyś komuś jako prezent zepsute żelazko? A ta publikacja merytorycznie warta jest właśnie tyle, co zepsute żelazko.
                              Muszę Cię zmartwić. Oddałem ostatnio zepsute żelazko do knajpy celem ekspozycji, i właściciel wielce się ucieszył.

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Po czwarte - może jakiś fanatyk dzisiejszego "Tyskiego", po przeczytaniu tej broszurki sięgnie po prawdziwe piwa, których KP nie oferuje. I się mu otworzą oczy, kubki smakowe, i co tam jeszcze fan "Tyskiego" posiada na stanie... .
                                Albo się utwierdzi tylko,że Tyskie jest jednak najlepszym piwem na świecie.
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X