Zastanawiam się kto to stworzył lub przetłumaczył.
Vademecum Tyskie
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Jak to mówią - darowanemu koniowi... tylko co z tym koniem potem zrobić. Dziś w pracy, ludziska wiedząc, że piwo i okołopiwne okoliczności to mój konik chwalili to wydawnictwo, a ja musiałem dementować co niektóre przytaczane przez nich informacje.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzija uważam, że jak na darmowy prezent to jest ok. Oczywiście, mogłoby być lepiej, no ale i tak nie jest źle (jak na gratis)...
To, że jest gratis niczego tu nie zmienia.
Po tym jak wzrok nie zmylił ARTa i okazało się, że na okładce widnieje nazwisko Michaela Jacksona podejrzewam, że większość z nas byłaby skłonna dopłacić za ten dodatek i to nawet dużo. Po prawie miesięcznym oczekiwaniu na coś godnego nazwiska z okładki otrzymaliśmy za darmo coś co może się równać z "szałową bransoletką", "odjazdową kosmetyczką", albo "supersłodką koszulką" z pism tzw. kobiecych.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się kto to stworzył lub przetłumaczył.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
PROLETAYAT jest pod wrażeniem...
"Tyskie vademecum piwa" to jak widać typowe wydanie reklamowe. Ma spopularyzować sztandarową markę KP i zwiększyć sprzedaż. Wydanie kosztowało ponad 3 mln zł i wydrukowane zostało w nakładzie 1,3 mln.
Nas, rewolucjonistów, którzy korporacyjne piwa obchodzimy szerokim łukiem najbardziej zadziwił fakt iż w dziale "Słynne puby i browary", ku naszemu zdumieniu, podano sympatyczną informację o naszej klubokawiarni PROLETARYAT.
Znaleźliśmy się wśród tak słynnych w Polsce lokali jak "Spiż" z Wrocławia i "CK Browar" z Krakowa.
W Polsce są setki knajp które chciałyby aby ich w ten sposób zareklamowano. Ba. Nawet niektóre z nich zapłaciłyby za to naprawdę niezłą kasę. A KP powiedziała - NIE. Kasa jest dla nas nieważna. PROLETARYAT ma być w Vademecum i już
Zdarzenie niebywałe. Nie wiemy co o tym myśleć. Czyżby to był przejaw wyrazu szacunku dla naszej rewolucyjnej postawy która powoduje, że u nas jako jednym z niewielu lokali w Poznaniu nie napijesz się żadnego produktu KP ani innego koncernowego? Kilkakrotnie, w ostatnich latach, stanowczo odmawialiśmy podpisania umowy o współpracy przedstawicielom KP jak i GŻ. A proponowano nam za to nawet ciekawe pieniądze.
Bez względu na powody, zamieszczenia wzmianki o nas w tej publikacji, jest nam niezmiernie miło, że nasz rewolucyjny czyn został doceniony.
Żadnych zmian w naszym menu piwnym oczywiście z tego powodu nie wprowadzimy ale z przyjemnością odnotowujemy fakt, że KP dostrzega powoli małe żuczki, takie jak SPIŻ, CK BROWAR czy my.
Być może dociera do nich fakt, że nigdy nie nie byliśmy i nie będziemy dla nich zagrożeniem a jedynie niezbędną kolorystyką na rynku piwnym bez której ich widzenie świata piw byłoby zbyt jednostronne i niepełne a przez to dla nich samych szkodliwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZdzisław Kantor str. 5-13, 29-32, 34-36, 39, 43, 45, 51, 55-59, 64-65, 68-70, 79, 83, 85.
Comment
-
-
Jak to napisał kibi to dołączam się że dymaliście ten balon przez 3 tygodnie a teraz wielkie robicie halo... Ja książke dostałem darmo od znajomej duszy i jestem zadowolony. Na allegro chadzają teraz po 3,5 zł. Będzie jeszcze taniej i gdybym jej nie miał to z pewnością bym kupił. Jeżeli ktoś z książki jest niezadowolony to przyjmę każdą ilość oczywiście opłacając Wam przesyłke tak więc weterani Ci zrozpaczeni przedwczorajszym dodatkiem do wyborczej - pisać na pw ! : )Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl
Comment
-
-
Wypraszam sobie, nie mam w zwyczaju dymać balony.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Byłem na event i pytam o PENCILS
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kumakon Wyświetlenie odpowiedziEvent poprowadzą (...) Chętnie odpowiem na wszelkie pytania związane z eventem
PENCILS - obok Modelu 6P (zwanego też modelem Hynry'ego Mitzburga) oraz Modelu 8C, to trzeci z najważniejszych modeli w PR. Impreza w "Juniorze" była tylko składnikiem PENCILS. Kiedy dowiemy się jak wiedza dot. pozostałych części tzn. Publications, News, Community, Identity, Lobbing i Society zostanie wykorzystana przez zleceniodawcę?
Comment
-
-
Po pierwsze - jak mawiał mój nieoceniony kolega M.E. - za darmo to można tylko w ryj dostać . A ta broszura była za darmo, bo półtora zeta i tak trzeba było wydać na GW.
Po drugie - jest w tytule "Tyskie..." - i to wszystko tłumaczy.
Po trzecie - co by nie mówić, celem był efekt marketingowy, i ten, jak widać, słychać i czuć, został osiągnięty.
Po czwarte - może jakiś fanatyk dzisiejszego "Tyskiego", po przeczytaniu tej broszurki sięgnie po prawdziwe piwa, których KP nie oferuje. I się mu otworzą oczy, kubki smakowe, i co tam jeszcze fan "Tyskiego" posiada na stanie... .
Na zdrowie, idę skonsumować... ...pomidorową!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKpisz??
Nie bdb dobra, nie doskonała itp, ale dobra na upominek - moim zdaniem i tylko moim zdaniem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziA dałbyś komuś jako prezent zepsute żelazko? A ta publikacja merytorycznie warta jest właśnie tyle, co zepsute żelazko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPo czwarte - może jakiś fanatyk dzisiejszego "Tyskiego", po przeczytaniu tej broszurki sięgnie po prawdziwe piwa, których KP nie oferuje. I się mu otworzą oczy, kubki smakowe, i co tam jeszcze fan "Tyskiego" posiada na stanie... .Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment