w Bomi dokonałem zakupu stronga (6 puszek) a do tego była przyprawa do grzańca i kufelek 0,3 z tym, że ceramiczny..cena 16,99
6-ciopak warka strong +kufel
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
No jak to gdzie? W Katowicach przy Ikei, naprzeciwko Carrefoura. To może już idź, bo zanim dojdziesz do Katowic, to jak nic wykupią.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
-
a wygląda to tak:
Comment
-
Jakie piwo taki kufelZ tymi przyprawami jako grzaniec to i może da się go wypić.
Wracając do tematu. Spotkałem ten zestaw w ilości 1 egzemplarz w leszczyńskim Kauflandzie, niestety kartonik rozbebeszony a po kuflu ani śladu. Najwidoczniej ktoś chciał ten kufelek a nie znosi Stronga"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.
7,9% alk.
16,3% ekstr.
Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...-
Channel: Niemcy
2024-12-02, 01:07 -
-
Kod LE (Rakszawa)
Strong lager z alko 8.8%
Piana - szybko znika do obwódki.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - złoty bursztyn.
Aromat - owocowość lagerowa i nieprzyjemna alkoholowość.
Smak - słodkawe potem słodsze, owocowość lagerowa,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-18, 09:39 -
-
Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Witam. Możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw surowców (20L) do uwarzenia Brytyjskiego Ale czy nawet Strong Ale. Ewentualnie jakiś sprawdzony przepis na którego podstawie można by samemu dobrać surowce. Ekstrakt 12 Blg lub nieco powyżej. Generalnie zależy mi żeby oprócz biszkoptów w smaku...
-
Channel: Surowce
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment