Cytat z opakowania: "Szklanka + 5 wafli w prezencie". Co to za prezent, za który muszę sobie sam zapłacić? Promocja to byłaby gdybym dostał te fanty w cenie piwa, lub za nieznacznie więcej - jako zachętę do spróbowania nowej marki, a tak to jest paczka z dodatkiem piwa nastawiona na klienta kolekcjonera (widać jest zbyt). Ja kupię, ale "normalny, przeciętny" konsument raczej się nie podnieci, a cena go do spróbowania piwka nie zachęci.
Cornelius - 5 x500ml + szklanka i 5 wafli
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziCytat z opakowania: "Szklanka + 5 wafli w prezencie". Co to za prezent, za który muszę sobie sam zapłacić? Promocja to byłaby gdybym dostał te fanty w cenie piwa, lub za nieznacznie więcej - jako zachętę do spróbowania nowej marki, a tak to jest paczka z dodatkiem piwa nastawiona na klienta kolekcjonera (widać jest zbyt). Ja kupię, ale "normalny, przeciętny" konsument raczej się nie podnieci, a cena go do spróbowania piwka nie zachęci.
A tak na serio to fajny zestaw dla kolekcjonera (tu na stronie ma być też sklep z gadżetami) jak również jako prezent. Moim zdaniem ten zestaw to dobry pomysł z wyjściem w stronę klienta. A jak klient nie poszukuje takiego zestawu lecz nagminnie pija to piwo to kupuje sobie same butelki.
Nikt nie zmusza do zakupu więc nie wiem w czym jest problem (jak by było tylko w zestawie). Wiadomo wszystkich się nie zadowoli, ale tym razem nie widzę powodów do narzekania.
Proponuję wrócić do samego tematu, może gdzie można owy zestaw a nie zastanawiać się nad zasadnością promocji.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziCytat z opakowania: "Szklanka + 5 wafli w prezencie". Co to za prezent, za który muszę sobie sam zapłacić? Promocja to byłaby gdybym dostał te fanty w cenie piwa, lub za nieznacznie więcej - jako zachętę do spróbowania nowej marki, a tak to jest paczka z dodatkiem piwa nastawiona na klienta kolekcjonera (widać jest zbyt). Ja kupię, ale "normalny, przeciętny" konsument raczej się nie podnieci, a cena go do spróbowania piwka nie zachęci.
Zrozum, że to nie jest KP, która na Tyskim ma takie bicie, że byle jaka szklanka, przy nakładzie milionów szt., nie stanowi dla nich problemu. A i tak KP wcale szklankami nie szasta. Przy niezbyt długiej serii browar musiał trochę za tę szklankę zapłacić. Zwłaszcza, że wzór nie jest jakiś strasznie typowy. Wiele razy jak kupowałem szkło np. w Czechach, to szklanki do weizena były najdroższe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziZachęci, bo i szklanka jest w prezencie.
A tak na serio to fajny zestaw dla kolekcjonera (tu na stronie ma być też sklep z gadżetami) jak również jako prezent. Moim zdaniem ten zestaw to dobry pomysł z wyjściem w stronę klienta. A jak klient nie poszukuje takiego zestawu lecz nagminnie pija to piwo to kupuje sobie same butelki.
Nikt nie zmusza do zakupu więc nie wiem w czym jest problem (jak by było tylko w zestawie). Wiadomo wszystkich się nie zadowoli, ale tym razem nie widzę powodów do narzekania.
Proponuję wrócić do samego tematu, może gdzie można owy zestaw a nie zastanawiać się nad zasadnością promocji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziW Krakowie do kupienia za 29,99 zł w Almie w Galerii Kazimierz.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment